Tenis

Mektić i Škugor poraženi u parovima, Harrison sljedeći Čilićev protivnik

Branimir Korać • srijeda, 04.10.2017.
Mektić i Škugor poraženi u parovima, Harrison sljedeći Čilićev protivnik
Foto: EPA

Poznati su svi četvrtfinalisti turnira u Tokiju, a Marin Čilić igrat će protiv Ryana Harrisona. Amerikanac je u drugom kolu u tijesnom meču svladao Kevina Andersona...

Amerikanac Ryan Harrison bit će sljedeći protivnik Marina Čilića na ATP turniru u Tokiju. U drugom kolu Harrison je iznenadio Kevina Andersona i svladao ga u tri seta. Anderson je pogodio 24 asa, ali nije bilo dovoljno za pobjedu u ovom meču. Presudio je odličan nastup Harrisona u tie-breaku trećeg seta gdje je odmah pobjegao na 5:0 i ostavio Andersona bez šanse.

Glatku pobjedu ostvario je Diego Sebastian Schwartzman, Čilićev krvnik s US Opena, koji je pregazio Bernarda Tomića. Tomić nije imao nikakve šanse, uhvatio je tek četiri gema i upisao poraz za samo 57 minuta u jednom od onih mečeva u kojima izgleda nemoćno i nezainteresirano.

Četvrti nositelj David Goffin u dva seta svladao je Feliciana Lopeza. Belgijac je spasio sve četiri break prilike, pogodio je 12 aseva i tri puta oduzeo servis protivniku. U prvom setu spasio je tri break lopte prije nego je u 12. gemu došao do 15:40 i dvije set lopte. Iskoristio je drugu nakon čega je lakoćom dovršio posao u drugom setu.

U odličnoj formi ove godine je Adrian Mannarino koji to potvrđuje i u Tokiju gdje je došao do četvrtfinala pobjedom protiv Jirija Veselog. Mannarino je ispustio tek pet gemova iako ga prvi servis nije najbolje služio, ali je uspješno odgovorio na sve zahtjeve i spasio sve četiri break lopte.

Najlakše do pobjede došao je Aleksandr Dolgopolov koji je lakoćom svladao Daniila Medvedeva. Mladi Rus nije bio u najboljem izdanju i uhvatio je samo tri gema te otplovio u poraz.

U konkurenciji parova Franko Škugor i Nikola Mektić upisali su poraz. Škugor je igrao u paru s Viktorom Troickim i izgubio od jake kombinacije Klaasen/Ram sa 6:3, 7:6. Mektić je u paru s Nicholasom Monroeom izgubio od Daniella i Demolinera sa 7:6, 6:3.

ATP Tokio, drugo kolo:
Ryan Harrison (SAD) - Kevin Anderson (Južna Afrika, 5) 6:3, 1:6, 7:6(2)
Diego Sebastian Schwartzman (Argentina, 8) - Bernard Tomić (Australija) 6:3, 6:1
David Goffin (Belgija, 4) - Feliciano Lopez (Španjolska) 7:5, 6:1
Adrian Mannarino (Francuska) - Jiri Vesely (Češka) 6:3, 6:2
Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina) - Daniil Medvedev (Rusija) 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!