Košarka

Olympiakos i Panathinaikos odjurili u polufinale Kupa

Branimir Korać • srijeda, 04.10.2017.
Olympiakos i Panathinaikos odjurili u polufinale Kupa
Foto: EPA

Grci su sezonu započeli susretima Kupa, a poznati su već i polufinalisti. Tamo će se naći Panathinaikos, Olympiakos, AEK i Aris...

Branitelj naslova pobjednika Grčkog kupa, Panathinaikos, krenuo je u natjecanje u četvrtfinalu gdje je lakoćom svladao momčad Kolossosa 84:54. Bio je to prvi ovosezonski nastup za Panathinaikos i odmah uvjerljiva pobjeda koja se, objektivno i očekivala.

Protiv Kolossosa sve je riješeno vrlo brzo, favorizirani gosti već do poluvremena bili su na 20 poena razlike i u nastavku susreta mirno su priveli dvoboj kraju. Pobjednika su predvodili s po 14 poena Matt Lojeski i Ian Vougioukas. Kod domaćina Marvin Jones ubacio je 13 poena, a Toni Prostran susret je završio s tri poena.

Ništa teži posao nije imao niti atenski AEK koji je također vrlo uvjerljivo svladao Rethymno s 92:67. Atenjani su odlično krenuli pa su se gosti vratili, ali u drugom poluvremenu sve je bilo na strani domaćina.

U pobjedničkom sastavu sa 16 poena istaknuo se Kelsey Barlow dok je 15 dodao Dušan Šakota. U sastavu Kraljeva s Krete Stefan Moody bio je daleko najbolji s 25 poena, a Carlos Medlock dodao je 12 poena.

Najneizvjesnije je bilo u Solunu gdje su se u gradskom derbiju susreli Aris i PAOK. Iako rezultat sugerira kako je bilo tijesno, Aris je ipak cijelim tijekom dvoboja kontrolirao situaciju i pobjedu nije dovodio pod znak pitanja.

S po 12 poena Aris su predvodili Panagiotis Vasilopoulos i Keith Benson, a kod PAOK-a po 14 poena ubilježili su Kevin Dillard i Lucky Jones.

Nikakvih problema nije bilo za Olympiakos koji je odradio lakši trening na gostovanju kod Larissasa i lako slavio 97:67. Puno teži posao očekuje ga u nastavku natjecanja gdje više nema jednostavnih protivnika.

U ovom dvoboju predvodili su ga Janis Strelnieks sa 16 poena i Hollis Thompson s 15 poena. Kod domaćina Roeland Schaftenaar ubilježio je 18 poena.

Kup, četvrtfinale:
Kolossos - Panathinaikos 54:84
AEK Atena - Rethymno 92:67
Aris - PAOK 70:63
Larissas - Olympiakos 67:97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!