Košarka

Uniks i Himki visokim pobjedama otvorili novu sezonu u VTB ligi

Branimir Korać • četvrtak, 05.10.2017.
Uniks i Himki visokim pobjedama otvorili novu sezonu u VTB ligi
Foto: EPA

Vrlo uvjerljiv start u novu sezonu imaju košarkaši Uniksa i Himkija. Uniks je pregazio Zenit na svom parketu, a jednako uvjerljiv bio je i Himki protiv Cmokija...

Nakon sjajnih nastupa na Europskom prvenstvu, Aleksej Šved nastavio je u istom ritmu i u klubu. Bio je prvo ime Himkija u uvjerljivoj pobjedi protiv Cmokija iz Minska na startu VTB lige.

Himki je slavio 83:55, no otpor Bjelorusa slomio je tek početkom drugog poluvremena kada je zaigrao bolje i Cmoki više nije mogao držati ritam. Do kraja je prednost otišla gotovo na 30 koševa razlike i domaćin je dobro startao u novu sezonu.

Šved je susret završio s 19 poena i pet asistencija, a Charles Jenkins dodao je 14 poena. Kod poraženih David Kraviš s deset poena jedini je bio dvoznamenkast.

Zenit ima dosta problema s ozljedama na početku sezone i takav nije imao šanse na gostovanju kod Uniksa. Domaćin je bez obzira na to slavio puno lakše nego što se pretpostavljalo, potpuno je nadigrao momčad iz St. Peterburga i odnio pobjedu 94:60.

"Imamo velikih problema s izostancima, previše igrača nam je ozlijeđeno. Ali ne uzimajući to kao alibi, izgledali smo kao četrdesetogodišnjaci. Uopće nisam zadovoljan kako smo izgledali na parketu, no i prošle sezone imali smo problema u određenim fazama. Moramo još puno raditi", rekao je Vasilij Karašev.

Kod Uniksa istaknuli su se Stephane Lasme s 20 poena i sedam skokova te Joaquin Colom sa 16 poena i deset asistencija. Kod poraženih Drew Gordon s 22 poena i deset skokova jedini je bio na razini zadatka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!