Nogomet

Izvršni odbor HNS-a smjenjuje Čačića, reprezentaciju preuzima Zlatko Dalić

Dario Dodić, HINA • subota, 07.10.2017.
Izvršni odbor HNS-a smjenjuje Čačića, reprezentaciju preuzima Zlatko Dalić
Foto: FaH

Prema neslužbenim informacijama iz dobro obaviještenih izvora, Ante Čačić će uskoro postati bivšim izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije, a Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na današnjem je hitnom sastanku donio odluku o tome tko će momčad voditi u ponedjeljak protiv Ukrajine, u utakmici posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018., bit će to Zlatko Dalić..

Hrvatska je u petak navečer u Rijeci pogotkom Soirija u 90. minuti odigrala samo 1:1 protiv Finske i izgubila dva važna boda u pokušaju da se domogne Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji. 'Vatreni' za vodećim Islandom zaostaju dva boda i izjednačeni su s trećeplasiranom Ukrajinom, kod koje će u ponedjeljak odigrati posljednju utakmicu u skupini I europskih kvalifikacija s nadom da mogu ostati neporaženi i osvajanjem drugog mjesta izboriti nastup u doigravanju, iako je za taj plan bolje pobijediti.

Tijekom jutra je iz HNS-a stigla službena obavijest da je otkazana previđena 'mix zona' s dvojicom reprezentativaca te da će subotnji trening na Rujevici biti zatvoren za predstavnike medija. Neslužbeno doznajemo kako će nakon sjednice Izvršnog odbora predsjednik Saveza Davor Šuker na konferenciji za medije zakazanoj za 12:30 sati obznaniti kako Čačić više nije izbornik i predstaviti Zlatka Dalića kao barem privremeno rješenje na klupi.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!