Nogomet

Čačić: "Izbornik je uvijek na meti, ali uvjeren sam da mogu podići momčad uoči Ukrajine"

Branimir Korać • petak, 06.10.2017.
Čačić: "Izbornik je uvijek na meti, ali uvjeren sam da mogu podići momčad uoči Ukrajine"
Foto: FaH

Hrvatska je odigrala samo 1:1 protiv Finske i uvela se u velike probleme uoči Ukrajine, Ne samo zbog rezultata, već i zbog atmosfere u momčadi...

Izbornik Ante Čačić više puta morao je slušati povike s tribina o odlasku, a na kraju utakmice nije mogao nimalo biti zadovoljan onim što se događalo na travnjaku. Rezultat ga nije zadovoljio, ali pokušavao je u izjavi za HTV izvući nešto pozitivno,

"Ne možemo biti zadovoljni konačnim rezultatom. Ali igrači su dali sve od sebe, potrošili se, no na kraju nam se to nije vratilo. Izgubili smo ta dva boda i kompromitirali situaciju u borbi za Svjetsko prvenstvo."

Hrvatska nije izgledala dobro, Čačićev plan koliko-toliko je funkcionirao samo u prvih sat vremena, ali nakon postignutog pogotka Hrvatska se potpuno raspala.

"Plan je bio napasti i držati loptu kroz brzu primopredaju te s čestim ulascima u završnicu. Stvarali smo prilike i poluprilike, ali nije išlo. Opet smo imali problema prije i za vrijeme utakmice, ovdje su se ozlijedili Brozović i Mandžukić i jednostavno nas neće tijekom cijelih kvalifikacija. Šteta što nismo zabili taj drugi gol koji bi nas uveo u mirnu završnicu. Primili smo gol nakon vlastite pogreške, bili smo prenervozni i nismo napravili što smo trebali. Morali smo stati na loptu, dovoljno smo iskusni za to."

Više puta isticano je kako bi Hrvatska mogla biti opasnija s ubačajima po travi gdje finska obrana ne bi mogla tako brzo reagirati, no tih ubačaja nije bilo dovoljno.

"To se i tražilo, ali toga je bilo premalo, trebali smo to definitivno više koristiti. O tome smo razgovarali, ali situacija na terenu je bila drugačija. Trebali smo selektivnije ići s ubačajima."

Marcelo Brozović u prvom dijelu osjetio je probleme i to je jedan od razloga zašto je bio ispod očekivane razine.

"Prve dvije lopte su ga iznenadile i nakon toga cijelo prvo poluvrijeme bio je odsutan. Treba ipak uzeti u obzir i da je u 25. minuti osjetio probleme s listom pa i zbog toga nije bio dovoljno učinkovit."

Čačić ne priznaje da su Finci toliko dobro odigrali već govori o hrvatskim pogreškama, ali vjeruje u dobar ishod u Ukrajini.

"Izlazili su dobro iz bloka, ali mi smo radili tehničke pogreške i zator su bili opasni. Pa i gol smo primili iz naše greške, morali smo biti puno mirniji i čuvati loptu. Sada se moramo koncentrirati na ono što nas čeka, moramo napraviti sve da se izvučemo, ali prvo treba vidjeti kakvi su refleksi nakon ove utakmice i onda napraviti sve da u tom susretu budemo dovoljno dobri za osiguravanje repasaža."

Čačić ostaje optimist uoči gostovanja u Ukrajini i tvrdi kako su sv problemi Hrvatske zbog velikog broja izostanaka i loše realizacije.

"Pogledajte koliko nam igrača nedostaje i koliko nam je nedostajalo na svakom okupljanju. Uvijek moramo praktički sve mijenjati. Imali smo i danas dobrih stvari, držali ih na njihovoj polovici, imali šuteve, prilike, ali nemamo učinkovitost u završnici i to je veliki problem. Kada se pogleda rezultat može se izvući zaključak da ne igramo dobro, ali siguran sam da su svi dali sve od sebe, Da smo samo malo mirniji u završnici, sve bi bilo drugačije. Izbornik je uvijek na meti kada rezultat nije pravi, ali ostajem optimist i uvjeren sam da mogu podići momčad."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.10.2017. u 09:34
    Zapravo, stanje u nogometu je preslika stanja u državi - nekompetentni ljudi na odgovornim pozicijama, a u pozadnii muljaže i korupcija...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.10.2017. u 09:31
    Pa jest, ja isto vjerujem da Sova može podići momčad...čim čuješ par njegovih rečenica, odmah ti je jasno da se radi o velikom motivatoru....
    Obrisan korisnik
  • qvestor07.10.2017. u 01:43
    Da mučili smo se i prije u kvalifikacijama ali onda smo šok terapijom smijenili izbornika i to se pokazalo dobrim jer smo se kvalificirali zašto savez i u ovom kvalifikacijskom ciklusu nije napravio isto nakon poraza na Islandu ili u Turskoj?
    qvestor
  • Tko Gdje06.10.2017. u 23:54
    Smjena kompletnog saveza, Šukera i Mamića u zatvor zbog krađe i izdaje Hrvatske, Čačića da bude pomoćni trener NK Imotskog podmladka i polako uči trenerskom poslu i smjenu kompletne sudačke organizacije. Možda onda i vidimo svetskog prvenstva?
    Tko Gdje