Tenis

Kraj za Ćorića u kvalifikacijama Šangaja, Fett u dva seta do pobjede u Linzu

Dario Dodić • subota, 07.10.2017.
Kraj za Ćorića u kvalifikacijama Šangaja, Fett u dva seta do pobjede u Linzu
Foto: FaH

Hrvatski tenisači imali su polovičan uspjeh u kvalifikacijama, Borna Ćorić poražen je u polufinalu kvalifikacija u Šangaju, dok je Jana Fett u dva seta dohvatila polufinale kvalifikacija u Linzu...

Slabu formu Borne Ćorića iskoristio je 94. igrač svijeta, Henri Laaksonen, izborivši finale kvalifikacija ATP turnira u Šangaju. Švicarac je trećeg nositelja kvalifikacija svladao nakon nešto više od sat i pol vremena igre, s 2-0 u setovima.

Dobro se u prvom setu držao Ćorić, čvrsto je držao svoj servis, a imao je priliku dvaput doći do breaka. U trećem gemu propustio je jednu break-šansu, drugu u desetoj igri. Bila je to ujedno i set-lopta, ali izvukao se Laaksonen i onda s 10:8 u tie-breaku dohvatio set.

U drugom setu Švicarac glatko u prvom gemu dolazi do breaka, ali uspijeva se vratiti u set Ćorić u četvrtoj igri. U osmoj igri Laaksonen spašava dvije break-lopte, zatim u devetoj dolazi do breaka i sa 6:4 do plasmana u finale kvalifikacija. Posljednja prepreka prije plasmana u glavni ždrijeb turnira u Šangaju bit će mu deveti nositelj, Jordan Thompson.

Za razliku od Borne status favorita opravdala je Jana Fett u austrijskom Linzu gdje je uspješno apsolvirala prvu prepreku u kvalifikacijama dvoranskog WTA turnira.

Jana je u polufinale kvalifikacija prošla nakon manje od 80 minuta igre, s 2:0 u setovima svladala je Mađaricu Dalmu Galfi.

Dva je breaka dohvatila u prvom setu Hrvatica, Galfi tek jedan, bilo je to dovoljno za 6:3 i 1-0 u setovima. U drugom smo setu vidjeli čak šest oduzetih servisa. Četiri su otišla na stranu Fett, koja i drugi set uzima sa 6:3 i prolazi u polufinale gdje je čeka pobjednica dvoboja Dolehide - Pera.

ATP Šangaj, kvalifikacije, polufinale:
Henri Laaksonen (ŠVI) - Borna Ćorić (HRV, 3) 7:6(8), 6:4

WTA Linz, kvalifikacije, četvrtfinale:
Jana Fett (HRV, 2) - Dalma Galfi (MAĐ) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!