Tenis

Marin Čilić sjajno krenuo i onda se potpuno raspao protiv Mannarina

Dario Dodić • subota, 07.10.2017.
Marin Čilić sjajno krenuo i onda se potpuno raspao protiv Mannarina
Foto: EPA

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u finale ATP turnira u Tokiju. Čilić je dobro krenuo protiv Francuza Mannarina i onda nestao i upisao ružan poraz...

Kao i prošle godine, Marin Čilić je ponovno zaustavljen u polufinalu ATP turnira u Tokiju. Najbolji hrvatski reket bilježio je sjajne nastupe sve do polufinala u kojem je odigrao neobjašnjivo loše i izgubio od 31. igrača svijeta, Adriana Mannarina.

Iako od samog početka to nije izgledalo dobro, loše po Čilića meč je krenuo tek sredinom drugog seta. Dotad je Marin uspijevao unatoč nedostacima u igri ostati u prednosti. U prvom je setu prvi došao do breaka, ali je zatim vrlo brzo Francuz vratio break. Imao je i dvije set-lopte Mannarino, ali set je otišao u tie-break koji sa 7:5 u svoju korist privodi Marin.

Mogao je breakom otvoriti drugi set Čilić, u najdužem gemu u meču Hrat je imao tri break-prilike, ali spasio se Francuz. U osmom gemu Mannarino oduzima servis Međugorcu, ekspresno se breakom vraća Čilić, a zatim u desetoj igri Mannarino dolazi i do drugog breaka, samim time i seta.

3:3 u drugom setu - od tog trenutka Čilić do kraja meča nije uspio nijednom zadržati servis, a tek je u već spomenutoj devetoj igri, kada je breakom usporio Mannarinov lov na drugi set, uspio osvojiti jedini gem. Matematika je vjerojatno jasna, Francuz sa 6:0 osvaja treći set i osigurava plasman u finale Tokija.

Tamo ga čeka četvrti nositelj David Goffin, koji je s 2:0 u setovima svladao Argentinca Schwartzmana.

ATP Tokio, polufinale:
Adrian Mannarino (FRA) - Marin Čilić (HRV, 1) 6:7(5), 6:4, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Ronaldo907.10.2017. u 11:38
    bravo, al to zapravo vise nije ni vijest,, to je postalo normalno
    Ronaldo9