Tenis

Rafa Nadal razmontirao Nicka Kyrgiosa za 75. titulu karijere

Dario Dodić • nedjelja, 08.10.2017.
Rafa Nadal razmontirao Nicka Kyrgiosa za 75. titulu karijere
Foto: EPA

Svjetski broj 1, Rafa Nadal, pobjednik je turnira u Pekingu. Španjolac je u finalu bez ikakvih problema u dva glatka seta svladao Australca Nicka Kyrgiosa i osvojio 75. naslov u karijeri...

Nakon što je u četvrtfinalu ATP turnira u Cincinnatiju u dva seta poražen od Nicka Kyrgiosa, Rafa Nadal je na Touru ubilježio 12 uzastopnih pobjeda. Posljednju u nizu dohvatio je u finalu ATP turnira u Pekingu gdje je bez ikakvih problema s laganih 2-0 u setovima svladao upravo Kyrgiosa.

Sat i pol igre bilo je dovoljno prvom igraču svijeta kako bi dohvatio 75. titulu karijere u četvrtom finalu u Pekingu. Nervozni Kyrgios od početka do kraja meča nije pružio gotovo nikakav otpor, lakše od očekivanog Nadal je došao do pobjede u Kini.

Možda bi nešto više uspio postići Australac da je u prvom gemu iskoristio break-loptu. Bila je to jedina break-prilika koju mu je pružio najbolji tenisač svijeta u prvom setu, Kyrgios je nije iskoristio, nakon čega dvaput gubi svoj servis, u šestoj i osmoj igri, Nadal set privodi kraju sa 6:2.

Slično je i drugi set počeo, ali Nadal spašava ukupno tri break-lopte u prvom i trećem gemu. U drugom dolazi do prvog breaka, u četvrtom do drugog, bilo je jasno da se Australac danas ne može mjeriti s Rafom, Španjolac sa 6:1 uzima 75. titulu karijere.

ATP Peking, finale:
Rafa Nadal (ŠPA, 1) - Nick Kyrgios (AUS, 8) 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!