Košarka

Jure Zdovc uoči početka Eurokupa: "Imamo kvalitetu, to smo do sada i pokazali"

Petar Jenjić • utorak, 10.10.2017.
Jure Zdovc uoči početka Eurokupa: "Imamo kvalitetu, to smo do sada i pokazali"
Foto: FaH

Pred Cedevitom prva je europska utakmica ove sezone. U sklopu prvog kola Eurokupa u Zagrebu gostuje talijanski Torino, momčad koja je u novu sezonu domaćeg prvenstva krenula s dvije pobjede. Iz tabora zagrebačke momčadi ističu kako je primarni cilj ući u Eurokup pobjedom, posebno jer igraju na domaćem terenu...

Dobar početak sezone Cedeviti je malo poremetio neočekivan poraz od Igokee u sklopu trećeg kola ABA lige. Ipak, vremena za prevelike analize nema jer je pred najboljom hrvatskom momčadi prva utakmica u Eurokupu, u Zagreb stiže Torino, ekipa koju vodi trener Luca Banchi.

Momčadi Jure Zdovca će se uoči utakmice napokon priključiti i centar Chris Johnson koji je igrao završnicu kineskog prvenstva. Slovenski strateg najavio je utakmicu s nadom u dobar rezultat i otvaranje Eurokupa pobjedom.

"Utakmica neće biti laka, ali igramo kod kuće. Torino je dobra i ambiciozna momčad te će sigurno željeti pobijediti, ali imamo kvalitetu i to smo do sada pokazali. Ako želimo ostvariti ozbiljniji plasman u Eurokupu, moramo slaviti."

"Moramo se osvježiti nakon ove četiri utakmice i nadam se da ćemo uspjeti odigrati koliko-toliko kompletni. Cherry i Ukić nisu još nijednu utakmicu odigrali do kraja zajedno i u organizaciji imamo problema. Danas nam se priključio Chris Johnson tako da će nam pomoći rasteretiti Andriju Stipanovića", zaključio je Zdovc.

Na trenerove riječi nadovezao se Filip Krušlin: "Sigurno će utakmica biti teška, u talijanskom prvenstvu su startali s dvije pobjede. Imaju velike ambicije, dobru momčad i trener te ćemo morati odigrati što bolje kako bi došli do pobjede. To je ipak primarni cilj na startu Eurokupa, posebno na domaćem terenu."

Utakmica je na rasporedu u srijedu s početkom u 19:45 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!