Nogomet

Mamić: "Dalić me ugodno iznenadio i zaslužuje voditi reprezentaciju u dodatnim kvalifikacijama"

HINA • utorak, 10.10.2017.
Mamić: "Dalić me ugodno iznenadio i zaslužuje voditi reprezentaciju u dodatnim kvalifikacijama"
Foto: FaH

Zdravko Mamić, koji u javnosti ima reputaciju sive eminencije hrvatskog nogometa, izjavio je u utorak da izbornik Zlatko Dalić zaslužuje prigodu da vodi hrvatsku reprezentaciju u dodatnim kvalifikacijama za SP 2018.

"Dalić me je ugodno iznenadio. Taktičke promjene koje je napravio uveliko su zaslužne za pobjedu protiv Ukrajine. On je vjerojatno jedini čovjek u svijetu koji bi se prihvatio ovako teškog zadatka 48 sati prije utakmice. Mora mu se pružiti prilika da vodi reprezentaciju u dodatnim kvalifikacijama. A što će biti nakon toga, o tome će odlučiti vodstvo HNS-a", izjavio Mamić za RTL televiziju.

Nakon što je Ante Čačić smijenjen poslije remija sa Finskom, Mamić je putem svog Facebook profila poručio da Dalić nije bio njegov izbor, te da bi najbolje rješenje bio povratak Slavena Bilića na izborničku klupu.

"Taj moj komentar treba gledati u strateškom kontekstu, jer Slaven Bilić je, uz Branka Ivankovića, u najpotentnijim godinama. On i Ivanković imaju najveće reference kad je u pitanju međunarodna scena. A što se tiče Čačića, za njegovu raniju smjenu nije bilo razloga, to se je pojavilo tek nakon utakmice s Finskom", dodao je Mamić.

Mamić je rekao da predsjednik HNS-a Davor Šuker ima njegovu podršku, te je dodao: "U javnosti se preuveličava moja uloga u hrvatskom nogometu. Ja već dvije godine nemam nikakvu funkciju u HNS-u".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.10.2017. u 00:14
    Lesinar se opet javlja! Muka mi je kada na njega pomislim.
    Obrisan korisnik
  • narada10810.10.2017. u 22:31
    hvala, gospodine Mamicu. Jedva sam cekao vase strucno misljenje o ovim zbivanjima u reprezentaciji. Uvijek je zanimljivo kad mozemo citati stavove jedne ugledne osobe koja i savez i reprezentaciju prati samo iz daljine jer ste previse obuhvaceni klupskim i drugim duznostima.
    narada108
  • Tko Gdje10.10.2017. u 22:27
    Koji je ovo idiot! On zna da je on jedan od razloga zašto je reprezentacija izgubila podršku, on zna da je on razlog zašto igrači više ne vjeruju u repku, za njega podržati Dalića je nož u leđa repki i izborniku. Nije za čuditi, Mamić je čovjek koga nikad nije zanimala dobrobit Hrvatske niti... [više na forumu]
    Tko Gdje