Košarka

VIDEO: Trešnjevka upisala prvu pobjedu za hrvatske klubove u WABA ligi

Branimir Korać • srijeda, 11.10.2017.
VIDEO: Trešnjevka upisala prvu pobjedu za hrvatske klubove u WABA ligi
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Napokon i prva pobjeda za hrvatske klubove u ženskoj inačici košarkaške regionalne lige, Trešnjevka je bila bolja od Play Offa Ultre iz Sarajeva...

Trešnjevka je prekinula post hrvatskih klubova u WABA ligi i napokon ostvarila jednu pobjedu. U svojoj dvorani ugostila je Play Off iz Sarajeva, prvakinje BiH, te je slavila 86:77.

Domaće igračice su tijekom susreta imale i 17 koševa prednosti, bile su bolje većim tijekom susreta i na kraju su zasluženo slavile.

"Čestitam ekipi Trešnjevke 2009 na zasluženoj pobjedi. Nakon dobrog otvaranja utakmice i dobre igre u prvoj četvrtini, u drugoj i trećoj smo napravili veliki broj grešaka u napadu što je ekipa Trešnjevke 2009 iskoristila", istaknuo je trener gošći Goran Lojo za službenu stranicu lige.

Trešnjevku su predvodile Karla Erjavec s 22 poena i sedam asistencija te Nika Mühl s 19 poena i pet asistencija. Kod gošći koje su šutirale tek 1/12 za tricu Jovana Marković ubacila je 26 poena uz sedam skokova.

Nakon teškog poraza u prvom kolu u Sloveniji, košarkašice Raguse u Dubrovniku su ugostile Partizan i odigrale puno bolje, ali nedovoljno za pobjedu.

Beograđanke su slavile 65:61, a susret je prelomila serija gošći 14:2 krajem treće i početkom četvrte dionice nakon čega je Partizan mirno dovršio posao.

"Na kraju je presudilo iskustvo gostujuće ekipe. Partizan je u posljednje tri, četiri minute imao po 5-6 razlike te je stečenu prednost održavao do kraja utakmice. Pokušali smo do kraja ostati u rezultatskom egalu, međutim dalje od ovoga nije išlo. Uoči gostovanja u Zagrebu ohrabruje me igra mojih cura koje će u sljedećim utakmicama biti još bolje", istaknuo je trener Dubrovčanki Zdravko Kitin.

Ragusu je predvodila Romana Stojanović s 21 poenom i sedam skokova, a Ana Tomičić dodala je deset poena. Kod pobjednica Ivanka Matić upisala je 20 poena i 11 skokova.

Medveščak je upisao i drugi poraz, ovaj put bolje je bilo Kraljevo koje je slavilo 60:57. Razočarane su bile gošće nakon susreta, očekivale su više, nadale se prvoj pobjedi, ali od sredine treće dionice kada je Kraljevo povelo, nije ispuštalo kontrolu nad dvobojem.

Kod Medveščaka Ana Vojtulek upisala je 16 poena i osam skokova, a Matea Tadić ubacila je deset poena. Kod domaćina Ivana Šerić upisala je 15 poena i šest asistencija, Aleksandra Katić 12 poena, a Mendisa Ali BraShey deset poena uz 11 skokova.

WABA liga, drugo kolo:
Istanbul Universitesi - Crvena zvezda 45:120
Trešnjevka 2009 - Play Off Ultra 86:77
Montana 2003 - Cinkarna Celje 82:78
Ragusa - Partizan 1953 61:65
Kraljevo - Medveščak 60:57

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!