Košarka

Torino iskoristio ponuđeno i odnio pobjedu Cedeviti

Petar Jenjić • srijeda, 11.10.2017.
Torino iskoristio ponuđeno i odnio pobjedu Cedeviti
Foto: HINA

U prvom kolu Eurokupa Cedevita nije uspjela doći do pobjede. Vitamini su na domaćem terenu prokockali lijepu prednost protiv talijanskog Torina i u konačnici upisali poraz 86:83...

Nije to bila dobra večer za Cedevitu koja je u europskoj premijeri poražena na domaćem terenu od Torina, povratnika u europska natjecanja. Talijanska momčad iskoristila je ponuđeno i slavila rezultatom 86:83.

Zagrebačka momčad igrala je toplo-hladno kroz veći dio susreta. Tijekom druge četvrtine imala je i dvoznamenkastu prednost, ali je pad u drugom poluvremenu i čak deset promašenih slobodnih bacanja koštao boljeg ishoda.

Nakon šest minuta igre nismo vidjeli previše koševa. Gosti su bili nešto raspoloženiji, uglavnom pogađajući s poludistance. Sedam od 13 poena Cedevite u osam i pol minuta ubacio je raspoloženi Andrija Stipanović koji je Vitamine držao u egalu. Torino je vodio većim dijelom prve četvrtine, ali je u završnici zagrebačka momčad napravila seriju 7:0 i nakratko prešla u vodstvo.

Otvorio se šut domaćinu, ubacio je tri trice u samo tri minute, a nakon pet uzastopnih poena Filipa Krušlina vodio je s osam koševa viška (30:22). Cedevita je vodila i dvoznamenkastom razlikom, no talijanska momčad se do kraja poluvremena spustila ispod deset poena minusa.

Nastavak susret nije ponudio puno dobrih stvari Cedeviti koja je potonula u crnu seriju. Ubacila je tek osam koševa u sedam minuta igre što je Torino iskoristio za preokret i povratak u vodstvo (56:55). Gosti su se dobro držali i u narednim minutama te držali egal.

I jedna i druga momčad bila je bez prave napadačke ideje u četvrtoj četvrtini pa je većina poena dolazila s linije slobodnih bacanja, s kojima je Cedevita imala velikih problema. Posljednje četiri minute Vitamini su konstantno bili u zaostatku, ali su bili vrlo blizu. Imala je domaća momčad nakon dobre obrane i napad za produžetak ili pobjedu (84:82), no Will Cherry radi prekršaj u napadu, gosti su bili precizni s linije slobodnih bacanja i tu je utakmici bio kraj.

Trevor Mbakwe s 20 koševa predvodio je Torino do pobjede, Diante Garrett dodao je 17 koševa i pet asistencija. Demetris Nichols sa 17 koševa i Andrija Stipanović s 15 poena bili su najbolji kod Cedevite.

Eurokup, 1. kolo:
Cedevita - Torino 83:86

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Cedevita83:86Fiat Torino
MoraBanc Andorra68:76Uniks Kazan
Paris Levallois64:69Darüssafaka Tekfen
1Darüssafaka Tekfen 82+83
2Uniks Kazan 73+34
3Cedevita 55+42
4Fiat Torino 55-49
5MoraBanc Andorra 37-26
6Paris Levallois 28-84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!