Tenis

Vrlo dobar meč Čilića za dolazak nadomak četvrte pozicije na ATP ljestvici

Branimir Korać • četvrtak, 12.10.2017.
Vrlo dobar meč Čilića za dolazak nadomak četvrte pozicije na ATP ljestvici
Foto: EPA

Marin Čilić prošao je u četvrtfinale velikog turnira u Šangaju pobjedom protiv Stevea Johnsona sa 7:6, 6:4. Ako Čilić ostvari pobjedu i u četvrtfinalu, od ponedjeljka će biti četvrti igrač svijeta...

Marin Čilić nikada nije bio bliže četvrtom mjestu na ATP ljestvici, samo jedna pobjeda dijeli ga od najboljeg plasmana u karijeri, a protivnik je itekako pobjediv. Čilić će u četvrtfinalu turnira u Šangaju igrati protiv Alberta Ramosa s kojim je ove godine igrao jednom i izgubio, ali na zemlji u Monte Carlu.

Prethodna tri meča Čilić je dobio, od toga dva na brzoj podlozi, a prije šest godina u Šangaju Ramos je slavio u dva seta. Ovdje je do meča s Marinom došao pobjedom protiv Jan-Lennarda Struffa.

Čilić je svoj meč osmine finala odradio vrlo dobro, Steve Johnson nije imao previše šanse, većina stvari nu Marinovoj igri funkcionirala je primjerno i kada je tako, onda je Čilić teško pobjediv.

Prvi set riješen je u tie-breaku nakon što su obojica čvrsto držali svoj servis, tek je Johnson jednom ušao u manje probleme, bilo je to na servisu za ostanak u set kod 5:4, no izvukao se i izborio tie-break. Tamo je Čilić ipak bio predobar, s visokih 7:1 uzeo je tie-break i prvi set.

U drugom setu Marin je nastavio u istom ritmu i napravio prvi i jedini break u meču u trećem gemu, tu je stvorio prednost koju nije ispuštao do kraja meča.

Otvorila se prilika Johnsonu kod 3:2 kada je izborio dvije break lopte, ali Čilić se izvukao i nakon toga rutinski priveo meč kraju.

Susret je završio s deset as servisa i jedinim breakom u meču, slavio je sa 7:6, 6:4 i spreman dočekuje Alberta Ramosa.

Šangaj, osmina finala:
Marin Čilić (Hrvatska, 4) - Steve Johnson (SAD) 7:6(1), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!