Tenis

Jana Fett umalo do iznenađenja protiv druge nositeljice u Linzu, Strycova se provukla u tri seta

Dario Dodić • četvrtak, 12.10.2017.
Jana Fett umalo do iznenađenja protiv druge nositeljice u Linzu, Strycova se provukla u tri seta
Foto: FaH

Hrvatska tenisačica Jana Fett bila je blizu velikog iznenađenja u osmini finala WTA turnira u Linzu, ali je na kraju u tri seta poražena od strane druge nositeljice Barbore Strycove...

Sjajan je meč odigrala Jana Fett u osmini finala WTA turnira u Linzu. Druga nositeljica turnira, Barbora Strycova, opravdano je slovila za velikog favorita uoči dvoboja, ali morala se poprilično oznojiti kako bi se na kraju, nakon gotovo dva i pol sata igre, u tri seta provukla u četvrtfinale turnira.

Odlično je igrala Jana, ali to danas nije bilo dovoljno za 26. igračicu svijeta, koja je do pobjede došla s 2:6, 6:3, 6:3.

Nakon što je uspješno obranila 15:40 na svom servisu u prvom gemu Fett je u drugoj igri prvog seta stigla do breaka. Nije ga uspjela potvrditi, odmah se vratila Čehinja iskoristivši šestu break-loptu u setu za prvi break. No, bolja je u prvom setu bila Jana i bilo je pitanje vremena kada će bolja igra donijeti i rezultate. U šestom gemu Hrvatica uzima novi break, u osmom još jedan, sa 6:2 dolazi do 1-0 u setovima.

Možda se malo i prepala prilike koja joj se ukazala, jer slabo ulazi u drugi set. Prije nego se snašla bila je u zaostatku 4:0. Uspjela je vratiti jedan break, ali Strycova uzima set sa 6:3.

U trećem, odlučujućem setu odlučivale su nijanse. Čehinja je svoju priliku iskoristila, Fett nije uspjela uzvratiti istom mjerom. Tek je jednu break-priliku u trećem setu Hrvatica priuštila Strycovoj, ali Čehinji je to bilo više nego dovoljno, za vodstvo 4:2. U sedmoj igri imala je Jana tri break-prilike, u devetoj još dvije, ali sve je spasila Strycova i sa 6:3 došla do pobjede i plasmana u četvrtfinale u kojem je čeka sedma nositeljica, Njemica Maria.

WTA Linz, osmina finala:
Jana Fett (HRV, Q) - Barbora Strycova (ČEŠ, 2) 2:6, 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!