Košarka

Pobjede Milačićevog Willebroeka i Gjergjinog Oostendea, vrlo dobar nastup Vraneša

Petar Jenjić • petak, 13.10.2017.
Pobjede Milačićevog Willebroeka i Gjergjinog Oostendea, vrlo dobar nastup Vraneša
Foto: Martina Japundžić

Dario Gjergja i Damir Milačić bili su uspješni u četvrtom kolu belgijskom prvenstva, ostvarivši nove pobjede. Oostende je slavio u gostima kod Charleroa, dok je Willebroek uz vrlo dobar nastup Ivana Vraneša pobijedio Liege...

Nakon visokog poraza od Oostendea, Willebroek Damira Milačića vratio se na pobjedničke staze u gostima kod Liegea gdje je slavio sa 102:83. Iako su igrali bolje kroz veći dio utakmice, gosti su susret prelomili tek u posljednjoj četvrtini koju su dobili s 11 razlike (33:22).

Do pobjede ih je predvodio Kenyon McNeail s 20 koševa, dok Ivan Vraneš nije previše zaostajao. Hrvatski košarkaš zaključio je susret sa 17 poena (8/13 za dva, slobodna bacanja 1/1), pet skokova i dvije asistencije za 22 minute provedene na terenu.

Domaćinu nije pomoglo niti 25 poena raspoloženog Miloša Bojovića.

Jedini na stopostotnom učinku ostao je Gjergjin Oostende koji je slavio u gostima kod Charleroia rezultatom 92:75. Momčad hrvatskog trenera i večerašnju je utakmicu zaključila bez prevelike napetosti, uoči posljednjih deset minuta imala je 16 koševa viška (69:53) koje je održavala do kraja utakmice.

Najučinkovitiji je u redovima pobjednika bio Dušan Đorđević sa 17 poena i sedam skokova. Luka Kotrulja nije ulazio u igru. Scott Thomas s 19 koševa bio je najbolji kod domaćina.

Belgijsko prvenstvo, 4. kolo:
Liege - Willebroek 83:102
Limburg - Spotter Leuven 93:88 (Yannick Desiron 18p / Joey van Zegeren 19p)
Spirou Charleroi - Oostende 75:92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!