Tenis

Lukaš Lacko u dva seta zaustavio Viktora Galovića u Stockholmu

Dario Dodić • nedjelja, 15.10.2017.
Lukaš Lacko u dva seta zaustavio Viktora Galovića u Stockholmu

Hrvatski tenisač Viktor Galović oprostio se od ATP turnira u Stockholmu već u polufinalu kvalifikacija. Bolji od njega u dva seta bio je Slovak Lukaš Lacko...

Viktor Galović nije došao do iznenađenja u polufinalu kvalifikacija za ATP turnir u Stockholmu. Bez ikakvih problema, u tek nešto više od sat vremena igre, porazio ga je drugi nositelj kvalifikacija, Lukaš Lacko.

110. igrač svijeta opravdao je status favorita protiv novopečenog Davis Cup reprezentativca Hrvatske i bez prevelikih stresova došao na korak od plasmana u glavni ždrijeb turnira u Stockholmu.

Prvi je priprijetio Galović u trećem gemu prvog seta, ali izvukao se Slovak spasivši break-loptu. Dvije igre kasnije pomoći nije bilo, Viktor uzima break, ali ga ne uspijeva potvrditi na vlastitom servisu. Ekspresno se u egal vraća Lacko, a zatim novim breakom u desetom gemu dolazi do seta sa 6:4.

Slično se raspleo i drugi set. Prvi do breaka dolazi Hrvat, ponovno u petom gemu, odmah se breakom vraća u igru Slovak. Drugi break za Lacka stigao je u osmom gemu, iskoristio je četvrtu break-loptu za vodstvo 5:3, nakon čega je rutinski na svom servisu potvrdio plasman u finale kvalifikacija.

Za plasman u glavni ždrijeb turnira Lacko će ukrstiti rekete s pobjednikom dvoboja Kolar - Trungelliti.

ATP Stockholm, kvalifikacije, polufinale:
Lukaš Lacko (SVK, 2) - Viktor Galović (HRV) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!