Košarka

Odlično drugo poluvrijeme Himkija i lagana pobjeda protiv Parma Perma

Petar Jenjić • ponedjeljak, 16.10.2017.
Odlično drugo poluvrijeme Himkija i lagana pobjeda protiv Parma Perma
Foto: EPA

Košarkaši Himkija nisu imali prevelikih problema na gostovanju kod Parme iz Perma. Na krilima odličnog napada slavili su rezultatom 106:69 i ostali na stopostotnom učinku u ovoj sezoni...

Na stopostotnom učinku ostao je Himki koji je odličnim drugim poluvremenom u gostima potpuno nadigrao Parmu Perm i u konačnici slavio rezultatom 106:69. S druge strane, Parma je ostala bez boda i u drugoj utakmici sezone.

Domaćin je na krilima navijača odigrao vrlo energičnu prvu četvrtinu i držao se u egalu koji je ostao sve do završnice dionice kada Šved i Zajcev ubacuju trice i dovode Himki u vodstvo (24:19).

Parma je još neko vrijeme odolijevala napadima gostiju koji su tražili pravu šutersku formu. Ključnim se pokazala završnica prvog poluvremena kada momčad iz moskovske regije radi seriju 13:2. U trećoj četvrtini gosti su potpuno otpustili ruku, dobili je rezultatom 30:13 i mirno priveli utakmicu prema kraju.

Vrlo ujednačen napadački učinak Himkija predvodio je Thomas Robinson sa 17 poena i šest skokova, Aleksej Šved i Anthony Gill dodali su po 16 koševa. Najbolji je u domaćim redovima bio Frank Gaines s 22 poena.

VTB liga:
Parma Perm - Himki 69:106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!