Tenis

Karlović uz tri spašene meč lopte do drugog kola, Fett prošla u glavni ždrijeb

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.10.2017.
Karlović uz tri spašene meč lopte do drugog kola, Fett prošla u glavni ždrijeb
Foto: EPA

Ivo Karlović i Jana Fett bili su uspješni u ponedjeljak i upisali su pobjede u svojim prvim ovotjednim nastupima. Fett je uz dvije pobjede tijekom vikenda i ovom današnjom, izborila ulazak u glavni ždrijeb u Luksemburgu dok je Ivo Karlović slavio u prvom kolu Antwerpena...

Ponedjeljak je loše počeo za hrvatske predstavnike na teniskim turnirima, Donna Vekić i Borna Ćorić upisali su visoke poraze, međutim u nastavku dana došlo je vrijeme za bolje vijesti. Ivo Karlović u Antwerpenu bio je bolji od Guida Pelle, a Jana Fett u Luksemburgu svladala je Sachiju Vickery.

Karlović je u Antwerp doputovao sa serijom poraza i posljednjom pobjedom još u Cincinnatiju kada je prošao dva kola i bio zaustavljen tek od strane Nicka Kyrgiosa.

Nakon tog poraza ubilježio je još tri poraza u kojima je redom imao pobjedive i poželjne protivnike, ali nije nikako mogao do pobjede. Napokon je dočekao prolaz i to u Antwerpu nakon velike muke i pobjede u tri seta uz tri spašene meč lopte protiv Pelle.

U prvom setu ključni break dogodio se kod 3:2 kada Karlović nije izdržao, izgubio je servis i set sa 6:3.

Nakon gubitka prvog seta, u drugom se Karlović našao u nezavidnoj situaciji kod 3:3 kada spašava dvije break lopte, a u samoj završnici seta dolazi do breaka za 7:5 i ključni treći set.

Tamo su obojica čvrsto držali početni udarac i odluka je pala u tie-breaku. U njemu je Karlović spasio tri meč lopte prije nego je Pella pogriješio i hrvatski tenisač s 12:10 uzeo set i meč.

Uz 15 as servisa Karlović je izborio drugo kolo gdje će igrati protiv boljeg iz meča između Tsitsipasa i Cuevasa.

Uspješna je bila i Jana Fett koja je u posljednjem kolu kvalifikacija u Luksemburgu svladala Sachiju Vickery, dosta lakše nego Karlović Pellu.

Prvi set bio je neizvjestan i Fett je tek s 8:6 u tie-breaku uzela set, ali zato je u drugom setu bila uvjerljiva i s glatkih 6:1 izborila je ulazak u glavni ždrijeb.

Fett će u prvom kolu igrati protiv Ruskinje Evgenije Rodine.

ATP Antwerp, prvo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Guido Pella (Argentina) 3:6, 7:5, 7:6(10)

WTA Luksemburg, treće kolo kvalifikacija:
Jana Fett (Hrvatska, 3) - Sachia Vickery (SAD) 7:6(6), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!