Tenis

Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija Jana Fett poražena u prvom kolu turnira u Luksemburgu

Dario Dodić • utorak, 17.10.2017.
Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija Jana Fett poražena u prvom kolu turnira u Luksemburgu
Foto: FaH

Jana Fett nije uspjela ponoviti dobre igre iz kvalifikacija WTA turnira u Luksemburgu, u prvom kolu glavnog ždrijeba u dva seta ju je svladala Ruskinja Evgenija Rodina...

Iznenađujući poraz u prvom kolu glavnog dijela WTA turnira u Luksemburgu doživjela je Jana Fett. Hrvatica je slovila za velikog favorita u dvoboju s Ruskinjom Evgenijom Rodinom, ali do pobjede je na kraju stigla Ruskinja. Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija Jana je zaustavljena već u prvom kolu glavnog ždrijeba.

Sat i pol vremena bilo je potrebno Rodini, inače 86. igračici svijeta, za pobjedu u dva seta protiv Fett.

Presudio je slab servis Hrvatice, Jana je bila na razini od tek 49 posto prvog servisa, na drugom je osvajala tek 38 posto poena. Dodamo li tomu čak devet dvostrukih pogrešaka u odnosu na Rodininu jednu, jasno je zašto je relativno lagano do osmine finala stigla Ruskinja.

Pravu priliku Jana je propustila u desetoj igri prvog seta. Vodila je 5:4 i na servisu Ruskinje imala tri break/set-lopte, ali nije ih iskoristila, da bi u idućem gemu glatko pokleknula i omogućila Rodini da sa 7:5 dođe do prvog seta.

Drugi je set puno lakše dohvatila Ruskinja, triput je oduzela servis Hrvatici, svoj tek jednom izgubila, sa 6:3 prolazi u drugo kolo gdje je očekuje Njemica Carina Witthöft.

WTA Luksemburg, 1. kolo:
Evgenija Rodina (RUS) - Jana Fett (HRV, Q) 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!