Tenis

Petra Martić ostala nadomak pobjede u luksemburškom trileru

Slavko Boldin • utorak, 17.10.2017.
Petra Martić ostala nadomak pobjede u luksemburškom trileru
Foto: EPA

Teško je zamisliti neizvjesniji meč od ovog kojeg su odigrale naša Petra Martić i Njemica Andrea Petković. U posljednjem tjednu prije završnog Mastersa tenisačica, WTA turnir ugostio je Luksemburg, a dva sata i dvadeset dvije minute odlične predstave za gledatelje otišle su na stranu Njemice, koja je slavila sa 6:1, 3:6 i 7:6.

Petra Martić je nakon sjajnih uspjeha na Roland Garrosu i Wimbledonu odigrala relativno malo turnira, fokusirajući se na trening u svojoj bazi u Offenbachu. Na početku susreta nije uspjela pronaći svoj ritam, dok je Petković igrala veoma agresivno uz malo grešaka pa je ubrzo povela sa 6:1.

Uzevši poduži gem na startu drugog seta, Martić je najavila bolju igru, dok je Njemica smanjivala intenzitet svojih udaraca. Jednim oduzetim servisom, Hrvatica je poravnala rezultat na 1:1 u setovima.

Odlučujući set ponudio je veliku dramu. Tenisačica iz Duća zaredala je nekoliko pogrešaka te se ubrzo našla na tri gema zaostatka. Nakon što je vratila jedan break, odmah je izgubila svoj servis pa je Petković kod 5:3 servirala za pobjedu, međutim, neuspješno. Martić se ponovno vratila, izborila svoj servis za meč, a pritom je imala i tri meč-lopte. Na posljednjoj je odigrala sjajnu skraćenu loptu, no Njemica ju je uspjela stići i naposljetku odvela susret u trinaestu igru. Tamo je naša tenisačica ostala kratkih rukava i upisala novi poraz.

Petra se trenutno nalazi na 90. mjestu WTA ljestvice, što je dovoljno za mjesto u glavnom ždrijebu Australian Opena sljedeće sezone. Podsjetimo, ove godine je i u Parizu i u Londonu iz kvalifikacija ušla u osminu finala, nakon što je cijelu prošlu sezonu propustila zbog ozljede leđa.

WTA Luksemburg, 1.kolo:
Petra Martić (HRV) - Andrea Petković (NJEM) 1:6, 6:3, 6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!