Nogomet

Fink: "Imamo respekt prema Rijeci, ali se ne bojimo"

Mihaela Bradovski • srijeda, 18.10.2017.
Fink: "Imamo respekt prema Rijeci, ali se ne bojimo"
Foto: FaH

Bečka Austria sljedeći je protivnik Rijeke u Europskoj ligi, a Bečani hrvatskog prvaka dočekuju s puno problema i uz veliki broj onih koji ne mogu nastupiti zbog ozljeda...

Bez obzira na sve izostanke, iz redova Austrije stižu pozitivne izjave i uvjerenje u dobar rezultat.

"Igramo pred našim navijačima, očekujemo sjajnu atmosferu i više od 20 tisuća posjetitelja. Jedva čekamo ovaj dvoboj, imamo priliku uhvatiti AEK na ljestvici. Uvjeren sam u pozitivan rezultat unatoč silnim problemima s ozljedama. Imamo dobru momčad i usredotočit ćemo se na naše dobre strane", kaže trener Austrije Thorsten Fink.

Lista izostanaka je prilično dugačka pa tako neće moći računati na Alexandra Borković, Ruana, Osmana Hadžikića, Marca Starka, Christopha Martschinka, Alexandera Grünwalda, Lucasa Venuta, Roberta Almera i Vesela Demakua.

U konkurenciju za nastup trebao bi se vratiti Heiko Westermann koji je jedino zaliječio ozljedu, a umjesto Martschinka u sastavu bi trebao biti Marko Pejić.

"Rijeka je dosta ofenzivna momčad, posebno s Alexanderom Gorgonom kojeg jako dobro poznajemo. U Hrvatskoj su osvojili dvostruku krunu, eliminirali su Red Bull Salzburg u kvalifikacijama za Ligu prvaka, kvalitetna su momčad. Imamo respekt prema protivniku, ali se ne bojimo."

Gorgon se vraća u Beč gdje je proveo dobar dio karijere te igrao s dijelom današnjih igrača Austrije.

"Povratak Gorgona bit će dodatan motiv. Bio je naš vrlo važan igrač, a i dalje smo jako dobri prijatelji", dodaje Raphael Holzhauser.

Bečani ako misle nešto napraviti protiv Rijeke morat će odigrati znatno bolje nego što je to bio slučaj u dvoboju protiv Sturma tijekom vikenda kada su poraženi s glatkih 3:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!