Košarka

VIDEO: Bogdanović najbolje krenuo od Hrvata, Hezonja bez minutaže, Blazersi osramotili Benderove Sunse

Branimir Korać • četvrtak, 19.10.2017.
VIDEO: Bogdanović najbolje krenuo od Hrvata, Hezonja bez minutaže, Blazersi osramotili Benderove Sunse
Foto: EPA

Drugi dan nove NBA sezone donio je čak 11 utakmica i dosta uzbuđenja. U akciji su bili i hrvatski košarkaši među kojima je najistaknutiji bio Bojan Bogdanović...

Hezonja bez nastupa u startnoj pobjedi Orlanda

Nova sezona i nova očekivanja za Orlando Magic, ali i za Marija Hezonju. Za njega nije krenulo dobro, u prvom susretu protiv Miami Heata nije dobio priliku, ostao je na klupi cijelu utakmicu. Frank Vogel koristio je devetoricu igrača, a Hezonja, Speights, Mack i Afflalo nisu dobili priliku.

Utakmica je imala miris prošlosezonskih Orlandovih, početak je bio s obrambenog gledišta vrlo loš i Miami je ubacio 37 poena u prvoj četvrtini, u završnici je Orlando skoro ispustio 17 razlike, no u konačnici je ipak uspio prijeći preko svega toga i upisati pobjedu 116:109.

Igrač odluke na kraju je bio Evan Fournier koji je spriječio kolaps svoje momčadi, ubacio sedam poena u zadnjih dvije i pol minute te donio Orlandu pobjedu.

"Ako želimo doći tamo gdje želimo, morat ćemo početi pokazivati one dobre stvari za koje smo sposobni. Ovdje smo samo dijelove toga pokazali", tvrdi Erik Spoelstra.

Evan Fournier predvodio je Orlando s 23 poena, a Nikola Vučević dodao je 19 poena i 13 skokova. Kod poraženih Hassan Whiteside upisao je 26 poena i 22 skoka, a Goran Dragić 17 poena, šest asistencija i pet skokova.

Bogdanović debitirao dvoznamenkastim učinkom

Brooklyn Netsi ubacili su u svakoj četvrtini više od 30 poena, ali svejedno su poraženi u Indianapolisu protiv Pacersa. Bojan Bogdanović debitirao je u dresu Indiane i to upravo protiv svoje bivše momčadi.

Bogdanović je odigrao solidnu utakmicu, krenuo je u startnoj petorci i za 29 minuta ubacio 14 poena (4/6 za dva, 1/3 za tri). Nije Bogdanović imao previše lopti u početku, Pacersi s dosta novih lica željeli su se dokazati i pokazati stoga je bilo puno soliranja što je prolazilo protiv skromne obrane Netsa, no protiv jačeg protivnika baš i neće.

Kasnije se situacija promijenila, domaćin je momčadski pokazao više i stigao do pobjede uz 140 ubačenih poena i osmoricom igrača u dvoznamenkastim vodama.

"Odlična prva večer i nadam se da smo pokazali navijačima Pacersa za što smo sposobni i kakvu košarku mogu očekivati", govorio je nakon susreta Victor Oladipo koji je zaradio najveće ovacije prilikom predstavljanja.

Oladipo se odužio s 22 poena i pet skokova, po 21 poen dodali su Myles Turner (14 skokova) i Darren Collison (11 asistencija) dok je Thaddeus Young dodao 16 poena i 11 skokova. Kod Netsa D'Angelo Russell ubacio je 30 poena uz pet asistencija, a Trevor Booker 20 poena uz deset skokova.

Sixersi pokazali potencijal, ali izgubili u Washingtonu

Napokon kompletirani Sixersi s Embiidom, Simmonsom, Fultzom nisu uspjeli krenuti pobjedom, iskusniji Wizardsi bili su uspješniji sa 120:115.

Dario Šarić ušao je s klupe i igrao 23 minute te za to vrijeme ubacio tri poena (1/3 za dva, 0/2 za tri) , uhvatio tri skoka i podijelio dvije asistencije. Pokazali su Sixersi djelić ogromnog potencijala, međutim Wall i Beal odveli su svoj sastav do pobjede.

Uz debi Simmonsa i Fultza, Sixerse je najviše zanimala reakcija Joela Embiida koji je trebao igrati 20-ak minuta, a na parketu je ostao 27 minuta te kasnije odbio govoriti o ograničenoj minuti.

"Moramo prestati govoriti o tim ograničenim minutama. Cilj je izaći na parket i igrati, bit će večeri kada ću biti umoran ili kada ću osjećati probleme, ali cilj je igrati i vidjeti kako se osjećam te sukladno tome imati minutažu", istaknuo je Embiid.

Ovdje je u tih 27 minuta ubacio 18 poena uz 13 skokova, 18 poena i deset skokova dodao je i Simmonsa, a Robert Covington bio je najraspoloženiji s 29 poena, sedam skokova i tricom 7/11. Kod Wizardsa John Wall upisao je 28 poena, osam asistencija i pet skokova, Bradley Beal 25 poena i šest skokova, a Marcin Gortat 16 poena i 17 skokova.

Blazersi nanijeli najteži poraz Sunsima

Phoenix Sunsi priredili su noćnu moru svojim navijačima na otvaranju sezone, ugostili su Portland i upisali najteži poraz u povijesti u prvoj utakmici sezone. Blazersi su ih uništili sa 124:76, a još nisu imali na raspolaganju CJ-a McColluma koji je odrađivao suspenziju od jedne utakmice.

Bio je to potpuno neravnopravan dvoboj, raspoloženi gosti poigravali su se s neraspoloženim domaćinom, a uz standardno sjajnog Damiana Lillarda koji je ubacio 27 poena uz pet skokova i pet asistencija, utakmicu života odigrao je Pat Connaughton koji je dodao 24 poena i odlično iskoristio neigranje McColluma.

Dragan Bender utopio se u sivilo Sunsa, igrao je 21 minutu i ubacio samo dva poena (0/2 za dva, 0/3 za tri) uz sedam uhvaćenih skokova. Domaćin je iz igre šutirao samo 32 posto dok su Blazersi bili na 49 posto.

"Blazersi su došli i pošteno nas isprašili, bez imalo sažaljenja", kratko je poručio Earl Watson.

Kod Portlanda se istaknuo i Jusuf Nurkić s 11 poena i 11 skokova, a kod domaćina Eric Bledsoe ubacio je 15 poena, a po 12 su dodali Devin Booker i Mike James.

Rocketsi pobjeđuju i bez Paula

Houston Rocketsi i bez Chrisa Paula upisali su pobjedu na gostovanju u Sacramentu. Mike D'Antoni nije mogao poželjeti bolji start, slavlje u gostima kod Golden State Warriorsa i nakon toga kod Sacramenta za lijepih 2-0 na startu sezone. James Harden bio je najefikasniji s 26 poena i devet asistencija, Eric Gordon ušao je u petorku umjesto Paula i ubacio 25 poena, a Clint Capela dodao je 22 poena i 17 skokova. Kod domaćina Willie Cauley-Stein ubacio je 21 poen uz deset skokova, Buddy Hield 19 poena uz pet skokova, a Skal Labissier 12 poena uz deset skokova.

Detroit je dobro krenuo u novu sezonu i svladao je pred svojim navijačima Charlotte Hornetse sa 102:90. U prvom poluvremenu domaćin je stigao do prednosti i nije ju ispuštao do kraja susreta. Posebno raspoložen bio je Tobias Harris s 27 poena i deset skokova, Langston Galloway ubacio je 16 poena, a Andre Drummond dodao 13 skokova. Kod gostiju Kemba Walker bio je na 24 poena i šest skokova, Jeremy Lamb pratio ga je s 15 poena, a Dwight Howard dodao je deset poena i 15 skokova.

Velika očekivanja imaju Timberwolvesi, međutim početak nije bio iz snova, upisali su poraz u gostima kod San Antonio Spursa koji su slavili sa 107:99. Spursi su otišli do pobjede na krilima LaMarcusa Aldridgea koji je potpisao novi ugovor, otvoreno razgovarao s Greggom Popovichem i pokazao zašto je elitni igrač na svojoj poziciji. Ovdje je upisao 25 poena i deset skokova. Danny Green pratio ga je sa 17 poena. Kod poraženih Andrew Wiggins ubacio je 26 poena uz pet skokova, a Karl-Anthony Towns dodao je 18 poena i 13 skokova.

Preokretom u zadnjoj četvrtini Jazzeri su svladali Nuggetse sa 106:96 i tako spriječili domaći poraz na otvaranju sezone. Redizajnirana momčad trebala je vremena za hvatanje ritma, ali u pravo vrijeme je proradila i upisala pobjedu. Rudy Gobert ubacio je 18 poena uz deset skokova, Alec Burks dodao je 16 poena, a Ricky Rubio deset asistencija. Na drugoj strani Will Barton s klupe je ubacio 23 poena i uhvatio šest skokova, Paul Millsap bio je na 19 poena i šest skokova, a Nikola Jokić uhvatio je 12 lopti.

Boston Celticsi imaju početak sezone iz noćne more. Nadali su se novom početku, pobjedama na startu za dizanje atmosfere i ulazak u borbu za jedinicu na istoku, ali stravična ozljeda Gordona Haywarda u šestoj minuti prvog susreta sve je pokvarila. Poraženi su Celticsi u Clevelandu, a poraženi su sada i na svom parketu protiv Bucksa sa 108:100. Giannis Antetokounmpo bio je briljantan s 37 poena i 13 skokova, a Malcolm Brogdon dodao je 19 poena. Kod Bostona Jaylen Brown upisao je 18 poena i pet skokova, a Kyrie Irving 17 poena.

Gostujućom pobjedom sezonu su otvorili Hawksi koji su slavili u Dallasu protiv Mavericksa 117:111. U zanimljivom dvoboju Dallas se vratio iz visokog zaostatka, ali završnica je ipak pripala gostima koje su predvodili Dennis Schroder s 28 poena i sedam asistencija, Marco Belinelli s 20 poena i Taurean Prince s deset poena i deset skokova. Kod domaćina po 16 poena ubacili su Dennis Smith (deset asistencija) i Nerlens Noel (11 skokova).

Pelicansi s elitnom centarskom linijom poraženi su u gostima kod Memphisa 103:91. Dobar nastup domaćina koje je predvodio raspoloženi Mike Conley s 27 poena i pet skokova, Dillon Brooks dodao je 19 poena i pet skokova, a Marc Gasol 14 poena i 11 skokova. Na drugoj strani Anthony Davis upisao je 33 poena i 18 skokova dok je DeMarcus Cousins dodao 28 poena i deset skokova.

NBA:
Orlando Magic - Miami Heat 116:109
Sacramento Kings - Houston Rockets 100:105
Detroit Pistons - Charlotte Hornets 102:90
Indiana Pacers - Brooklyn Nets 140:131
San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 107:99
Washington Wizards - Philadelphia 76ers 120:115
Utah Jazz - Denver Nuggets 106:96
Boston Celtics - Milwaukee Bucks 100:108
Dallas Mavericks - Atlanta Hawks 111:117
Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 103:91
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 76:124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 53njac19.10.2017. u 14:10
    naši počeli pospano...
    53njac