Košarka

Cedevita ispustila pobjedu kod Darušafake i upisala novi poraz u Eurokupu

Piše:Petar Jenjić • srijeda, 18.10.2017.
Cedevita ispustila pobjedu kod Darušafake i upisala novi poraz u Eurokupu
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite upisali su i drugi poraz u Eurokupu. Večeras je od momčadi Jure Zdovca bila bolja Darušafaka rezultatom 85:83, iako su Vitamini vodili kroz veći dio susreta, a nerijetko i dvoznamenkastom razlikom...

Niti druga utakmica u Eurokupu nije donijela previše toga dobroga za Cedevitu. Zagrebačka momčad upisala je još jedan poraz, ovoga puta u tijesnoj je završnici slavila Darušafaka rezultatom 85:83.

Momčad Jure Zdovca igrala je solidno tri četvrtine, nerijetko imala i dvoznamenkastu prednost, no kada se Darušafaka vratila u vodstvo više ga nije ispustila. Cedevita je imala i šut za pobjedu, no napad je završen nerezonskim i nepreciznim šutem.

Cedevita nije imala rješenja za Scottieja Wilbekina koji je u prvih šest minuta bio jedini strijelac turske momčadi. Gosti su rezultatski bolje stajali u prvoj dionici, čuvajući prednost, a serijom 7:0 došli do osam poena prednosti (21:13) u osmoj minuti.

Druga četvrtina razvijala se sličnim tijekom kao i prva. Cedevita je na svako približavanje protivnika imala odgovor i solidnom igrom u napadu vraća prednost na nešto značajniju razliku. Svih devet igrača zagrebačke momčadi koji su igrali u prvom poluvremenu upisalo se u strijelce, a kako je poluvrijeme odmicalo rasla je i prednost pa je poenima Džanana Muse Cedevita došla do prve dvoznamenkaste prednosti (44:33).

Domaćin je drugo poluvrijeme otvorio serijom 8:2, došavši na zaostatak od jednog posjeda, no više od toga, u tim trenucima, nije mogao. Ipak, Cedevitin "otpor" slomljen je u 34. minuti kada Will Cummings po prvi puta nakon početnih minuta dovodi Darušafaku u vodstvo (66:65).

Iako je Cedevita do samog kraja utakmice ostala u egalu, nekoliko puta stigla do i do izjednačenja, Darušafaka više nije ispuštala vodstvo. Vitamini su imali priliku u samoj završnici doći do pobjede, no vrlo loše organiziran napad zaključen je nerezonskim šutem Kevina Murphyja i tu je utakmici bio kraj.

Domaćina je do pobjede predvodio Scottie Wilbekin s 23 poena i pet asistencija, JaJuan Johnson dodao je 20 koševa i sedam skokova. Kevin Murphy sa 17 koševa i Will Cherry s 15 poena bili su najefikasniji kod Cedevite.

Eurokup, 2. kolo:
Darušafaka - Cedevita 85:83

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Fiat Torino92:86MoraBanc Andorra
Darüssafaka Tekfen85:83Cedevita
Uniks Kazan76:68Paris Levallois
1Darüssafaka Tekfen 82+83
2Uniks Kazan 73+34
3Cedevita 55+42
4Fiat Torino 55-49
5MoraBanc Andorra 37-26
6Paris Levallois 28-84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!