Košarka

Torino prejak i za Andorru, Tofaš do prve pobjede ikada u Eurokupu

Branimir Korać • srijeda, 18.10.2017.
Torino prejak i za Andorru, Tofaš do prve pobjede ikada u Eurokupu
Foto: FaH

Započelo je drugo kolo Ulebovog Eurokupa u kojem su domaćini na startu odnijeli tri pobjede, a jedino slavlje gostima donijela je Budućnost...

Vrlo važnu pobjedu upisali su košarkaši Budućnosti koji su slavili u gostima u Jeruzalemu protiv Hapoela 86:81 i nakon dva kola imaju dvije pobjede. Tijekom drugog poluvremena gosti su konstantno bili u vodstvu, imali i najviših 16 koševa razlike da bi u završnici susreta Hapoel zaprijetio. Budućnost je ipak izdržala i uzela pobjedu.

"Nismo igrali s energijom s kakvom smo željeli igrati. Moramo definitivno bolje igrati u obrani i biti koncentriraniji", nezadovoljan je bio trener domaćina Fotis Katsikaris. Najbolji kod Podgoričana bili su Nikola Ivanović s 19 poena te s po 13 Filip Barović (devet skokova) i Nemanja Gordić (šest asistencija). Kod Hapoela Jerome Dyson ubacio je 21 poen uz sedam asistencija i pet skokova, a Alen Omić dodao je 14 poena.

Tofaš je stigao do svoje prve ikada pobjede u Eurokupu. U Bursi je ugostio Gran Canariju i slavio s 98:94 i za razliku od prvog kola kada se baš u zadnjoj dionici raspao, Tofaš je ovaj put izdržao.

"Ovo je prvi put nakon 17 godina da Tofaš igra ovako jako europsko natjecanje. Borili smo se za to i uložili puno energije da bi ovdje došli. Sretni smo što smo uopće u poziciji igrati protiv ovakvih protivnika", kaže trener Tofaša Orhun Ene.

U njegovoj momčadi Yigit Arslan upisao je 21 poen uz tricu 7/8, Kenny Kadji 19 poena, a Josh Owens 16 uz osam skokova. Kod gostiju Anžejs Pasečniks ubacio je 19 poena uz šest skokova, a Dennis Seeley 18 poena.

Iako je igrao bez ozlijeđenih DeMarcusa Nelsona i Aminea Noue, Asvel je pregazio Ulm sa 108:77 i postavio klupske rekorde po broju ubačenih poena, broju ubačenih trica (17) i ukupnoj valorizaciji. Serija domaćina u drugom dijelu od 14:0 otklonila je sve dvojbe oko pobjednika.

"Fantastičan je osjećaj igrati kod kuće u Eurokupu, te Asvelove utakmice gledali smo još kao klinci, a sada smo na parketu. Igrao sam kratko, ali polako učim", kaže Sofiane Briki.

U njegovoj momčadi John Roberson ubacio je 21 poen uz pet asistencija dok je Justin Harper dodao 19 poena. Kod poraženih Luke Harangody ubacio je 12 poena uz pet skokova, a De Sean Butler deset poena. Pratio ih je David Kraemer s devet poena.

U Cedevitinoj skupini Torino je potvrdio pobjedu iz Zagreba i na svom parketu nadigrao je Andorru s 92:86. Susret na veliki broj poena zasluženo je otišao na stranu domaćina koji je sjajno otvorio drugo poluvrijeme i na kraju slavio.

"Odlično smo otvorili utakmicu, kontrolirali smo ritam i igrali jako dobro i agresivno u obrani. Međutim to je potrajalo samo 15-16 minuta, već u finišu prvog poluvremena počeli smo puno griješiti na obje strane parketa. Kada uđete u zaostatak 8-10 poena protiv ovako jakog protivnika, teško je vratiti se", kaže trener gostiju Joan Penarroya.

Fiat su do pobjede predvodili Lamar Patterson s 19 poena i Trevor Mbakwe s 15 poena i 11 skokova. Kod poraženih Jaka Blažič ubacio je 22 poena uz sedam skokova, a Vladimir Janković 15 poena uz devet skokova.

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Fiat Torino92:86MoraBanc Andorra
Darüssafaka Tekfen85:83Cedevita
Uniks Kazan76:68Paris Levallois
1Darüssafaka Tekfen 82+83
2Uniks Kazan 73+34
3Cedevita 55+42
4Fiat Torino 55-49
5MoraBanc Andorra 37-26
6Paris Levallois 28-84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!