Rukomet

Odličan Karačić u pobjedi Kielcea, Načinović bolji od Duvnjaka

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 25.04.2024.
Odličan Karačić u pobjedi Kielcea, Načinović bolji od Duvnjaka
Foto: EPA

Veliku pobjedu upisao je Montpellier protiv Kiela u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka. Kielce je na krilima Alexa Dujšebajeva i Igora Karačića bilo bolje od Magdeburga...

Minimalnu pobjedu 27:26 ostvarili su rukometaši poljskog Kielcea na domaćem terenu protiv njemačkog Magdeburga, u prvom četvrtfinalnom ogledu Lige prvaka.

Igraj na doigravanje Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Odličnu je utakmicu za domaći sastav odigrao hrvatski reprezentativac Igor Karačić koji je sa sedam pogodaka bio drugi strijelac Kielcea. Alex Dujšebajev postigao je jedan gol više. Kod Magdeburga je najbolji bio Felix Claar sa osam pogodaka.

Montpellier, koji je izbacio hrvatskog prvaka Zagreb, ostvario je veliku pobjedu u prvom dvoboju protiv Kiela. Slavio je Montpellier pred svojim navijačima čak 39:30, čime se prilično približio prolasku u polufinale.

Po sedam pogodak za Montpellier su dali Lucas Pellas i Yanis Lenne, dok je vrlo dobar bio hrvatski igrač Veron Načinović koji je u domaće slavlje ugradio četiri gola. S osam golova kod Kiela je najbolji bio Eric Johansson, dok je za goste Domagoj Duvnjak postigao jedan gol.

Kielce i Magdeburg uzvrat igraju 1. svibnja, a Montpellier i Kiel dan kasnije. U četvrtak će prve četvrtfinalne utakmice odigrati Veszprem - Aalborg i PSG - Barcelona.

Liga prvaka, četvrtfinale:
Kielce - Magdeburg 27:26
Montpellier - Kiel 39:30

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Barlinek Industria Kielce27:26Magdeburg
Montpellier39:30Kiel
Telekom Veszprem32:31Aalborg Handball
Paris Saint-Germain22:30Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!