Tenis

Dvije Njemice, Ruskinja i Portorikanka u borbi za dvije titule

Mihaela Bradovski • petak, 20.10.2017.
Dvije Njemice, Ruskinja i Portorikanka u borbi za dvije titule
Foto: EPA

Ovotjedni WTA turniri došli su do same završnice, a do finala je došla samo jedna nositeljica i to Julia Goerges koja će igrati u završnici u Moskvi...

Sedma nositeljica turnira u Moskvi Julia Goerges igrat će u finalu nakon što je u polufinalu nakon velike borbe svladala Nataliju Vihljancevu. U trećem setu Ruskinja je pala u samoj završnici, izgubila je servis kod 5:5 neposredno nakon što je vratila break i nakon toga upisala poraz.

I u finalu Goerges očekuje dvoboj protiv domaće igračice i to Darije Kasatkine koja je dosta lakše svladala Irinu Cameliju Begu. Begu je imala problema s ozljedom ramena i između dva seta tražila je liječničku pomoć, no nije se predala, ali i nije mogla u takvom stanju stvoriti više problema Ruskinji.

U Luksemburgu je do finala došla Monica Puig kojoj je to prvo finale od Olimpijskih igara u Riju gdje je stigla do zlatnog odličja. Puig je tamo briljirala, međutim poslije toga ušla je u duboku krizu iz koje se tek nedavno počela izvlačiti. Da je njoj kraj, naznake daje i ovaj turnir gdje je dogurala do finala.

U borbi za titulu bit će i Carina Witthoeft koja je trebala tri seta za pobjedu protiv Pauline Parmentier. Parmentier je sjajno odradila drugi set koji je dobila sa 6:1, ali nije zadržala tu raznu igre i u trećem setu te je sa 6:3 završila s nastupom.

WTA Moskva, polufinale:
Julia Goerges (Njemačka, 7) - Natalia Vihljanceva (Rusija) 6:2, 2:6, 7:5
Daria Kasatkina (Rusija) - Irina Camelia Begu (Rumunjska) 6:2, 6:3

WTA Luxembourg, polufinale:
Monica Puig (Portoriko) - Elise Mertens (Belgija, 5) 6:2, 7:5
Carina Witthoeft (Njemačka) - Pauline Parmentier (Francuska) 7:6(2), 1:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!