Tenis

Tek po jedna nositeljica u polufinalu ovotjednih WTA turnira

Mihaela Bradovski • četvrtak, 19.10.2017.
Tek po jedna nositeljica u polufinalu ovotjednih WTA turnira
Foto: EPA

U Rusiji i Luksemburgu nositeljice ovog tjedna nisu bile previše uspješne te će u polufinalu biti njih samo dvije, Elise Mertens u Moskvi te Julia Goerges u Luxembourgu...

Peta nositeljica turnira u Luksemburgu Elise Mertens svladala je Heather Watson u dva seta. Mertens je oba seta riješila u završnici, imala je problema na servisu za meč gdje se Watson vratila nakon 40:0, međutim petu meč loptu Belgijka je ipak iskoristila i prošla u polufinale.

Do očekivane pobjede došla je Monica Puig koja je vladala Naomi Broady u tri seta. U prvom i trećem setu Puig je izgubila ukupno samo jedan gem, mogla je posao završiti i u dva seta, ali Britanka se vratila iz zaostatka 5:3 i preokretom izborila treći set.

Vrlo lagan posao imala je Carina Witthoeft kojoj je trebalo samo sat vremena za pobjedu protiv druge nositeljice Kiki Bertens. Bertens je imala samo 38 posto ubačaja prvog servisa i praktički u svakom gemu bila je u opasnosti te se na kraju oprostila od turnira.

Identičnim rezultatom, ali s većim utroškom vremena do pobjede je došla Pauline Parmentier protiv Johanne Larsson. Francuskinja je lakše od očekivanja slavila i uzvratila Larsson za poraz u prvom kolu ovog turnira prošle godine kada je Šveđanka slavila sa 6:2, 6:4.

Na turniru u Moskvi nakon tri sata velike borbe Natalia Vihljanceva upisala je pobjedu protiv Alize Cornet. Čak 28 break lopti imale su ove dvije igračice kombinirano, a Ruskinja je do pobjede došla serijom od pet osvojenih gemova u nizu u trećem setu.

Puno lakše i praktički dvostruko brže do prolaza je došla Julia Goerges pobjedom protiv Lesije Curenko. Ovo je bio čak četvrti njihov međusobni dvoboj ove godine, a svaka igrača upisala je po dvije pobjede.

Dobar ždrijeb za ovu fazu turnira iskoristila je Daria Kasatkina koja je u dva seta sa 6:4, 6:3 svladala Aliaksandru Sasnovič. 100. igračica svijeta pet puta je oduzela Kasatkinoj servis, ali na svom početnom udarcu odigrala je prilično skromno.

I druga Bjeloruskinja upisala je poraz, ali nakon velike borbe protiv Irine Begu. Vera Lapko odvukla je meč u treći set, međutim tamo je uz propuštenu meč loptu ipak upisala poraz.

WTA Luxembourg, četvrtfinale:
Elise Mertens (Belgija, 5) - Heather Watson (Velika Britanija) 6:4, 6:4
Monica Puig (Portoriko) - Naomi Broady (Velika Britanija) 6:0, 5:7, 6:1
Carina Witthoeft (Njemačka) - Kiki Bertens (Nizozemska, 2) 6:1, 6:2
Pauline Parmentier (Francuska) - Johanna Larsson (Švedska) 6:1, 6:2

WTA Moskva, četvrtfinale:
Natalia Vihljanceva (Rusija) - Alize Cornet (Francuska) 4:6, 7:5, 6:3
Julia Goerges (Njemačka, 7) - Lesia Curenko (Ukrajina) 6:3, 6:4
Daria Kasatkina (Rusija) - Aliaksandra Sasnovič (Bjelorusija) 6:4, 6:3
Irina Camelia Begu (Rumunjska) - Vera Lapko (Bjelorusija) 6:3, 4:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!