Tenis

Ivo Karlović predao meč osmine finala u završnici drugog seta

Branimir Korać • četvrtak, 19.10.2017.
Ivo Karlović predao meč osmine finala u završnici drugog seta
Foto: Kristijan Komarica

Ivo Karlović završio je s nastupom na turniru u Antwerpenu u drugom kolu porazom od Grka Stefanosa Tsitsipasa. Mladi Grk uzeo je prvi set, a Karlović je u drugom predao meč kod vodstva 6:5...

Drugi put ove sezone Ivo Karlović igrao je protiv Stefanosa Tsitsipasa, a za razliku od prvog međusobnog dvoboja, ovaj put nije došao do pobjede. Nakon što je izgubio prvi set sa 7:6, u drugom je vodio 6:5, no zbog ozljede nožnog zgloba bio je prisiljen predati meč.

Karlović je zatražio liječničku pomoć, međutim nije pomoglo u tolikoj mjeri te je odlučio pružiti ruku Tsitsipasu i završiti meč.

Dotad su obojica čvrsto držali svoj početni udarac, jedino je Karlović u završnici prvog seta imao break priliku koju nije iskoristio. Kod 5:5 došao je do 30:40, ali Tsitsipas se izvukao.

U 13. igri Karlović je dva puta imao prednost od mini breaka, no nakon što je poveo s 4:3, izgubio je naredna četiri poena i prvi set.

Slično je bilo i u drugom setu gdje su također obojica lakoćom osvajali svoje servis gemove, ovdje nitko nije imao niti jednu break loptu, a meč je okončan na neslavan način predajom Karlovića.

Mladi Grk tako je izborio mjesto u četvrtfinalu gdje će igrati protiv boljeg iz meča između prvog nositelja Davida Goffina i Francesa Tiafoea.

Antwerpen, osmina finala:
Stefanos Tsitsipas (Grčka, Q) - Ivo Karlović (Hrvatska 7:6(4), 5:6 predaja Karlovića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!