Tenis

Nastavlja se očajna forma Kristine Mladenović, Francuskinji deseti poraz u nizu

Branimir Korać • četvrtak, 19.10.2017.
Nastavlja se očajna forma Kristine Mladenović, Francuskinji deseti poraz u nizu
Foto: EPA

Na turnirima u Moskvi i Luxembourgu odigrani su susreti drugog kola i poznate su sve sudionice četvrtfinala. Prva nositeljica u Moskvi, Kristina Mladenović, nastavila je nizati poraze....

WTA Moskva

Rumunjka Irina Camelia Begu prošla je u četvrtfinale turnira u Moskvi pobjedom protiv četvrte nositeljice Anastasije Sevastove u dva seta. Sevastova je imala vrlo lošu realizaciju break lopti, došla je do devet prilika raspoređenih ukupno u pet gemova, ali Begu se svaki put spasila.

Elena Vesnina igra na mahove, a pokazala je to i u osmini finala u Moskvi gdje je poražena od Natalije Vihljanceve. Iako je u susret protiv sunarodnjakinje ušla kao favoritkinja, poražena je u dva seta uz dosta razočaravajuć nastup.

U očajnoj formi je Kristina Mladenović koja je u Moskvi postavljena za prvu nositeljicu, a s obzirom na to kako igra već duže vrijeme, vrlo je upitno bi li uopće prošla kroz kvalifikacije. Ovdje je upisala čak deseti uzastopni poraz, posljednji put do pobjede je došla još na startu turnira u Washingtonu početkom kolovoza. "Nije ovo bio moj najbolji tenis. U drugom setu igrala sam loše, treći je bio dobar, ali osjećam da mogu puno bolje", rekla je Bjeloruskinja Aliaksandra Sasnovič nakon pobjede.

Daria Gavrilova bori se za Elite Cup, međutim u Moskvi neće popraviti šanse za plasman. U drugom kolu predaka je meč Veri Lapko, umor i problemi s desnom nogom natjerali su je na prerani kraj i Bjeloruskinja je neočekivano došla do prvog četvrtfinala.

Iz turnira je eliminirana i druga nositeljica CoCo Vandeweghe od koje je bolja bila Ukrajinka Lesia Curenko. "Kraj je sezone, ali svejedno sam razmišljala nastaviti meč ili predati", priznala je Curenko koja je imala problema s ozljedom koljena, ali odlučila je boriti se do kraja i upisala je pobjedu.

Sedma nositeljica Julia Goerges odigrala je vrlo dobar meč protiv Julije Putinceve i upisala je pobjedu u dva seta sa 6:3, 6:3. Kazahstanka još uvijek nema nijedan osvojen set u mečevima protiv trenutno 27. igračice svijeta.

Na terenu se nije dugo zadržala Alize Cornet kojoj je nakon prvog seta i pola sata igre Magdalena Rybarikova predala meč kod vodstva Francuskinje 6:1.

WTA Luxembourg

Nakon maratonskog meča i pobjede protiv Petre Martić, Andrea Petković nije izdržala i početkom drugog seta predala je meč drugoj nositeljici Kiki Bertens. Dobrodošao lakši meč za Bertens koja je neko vrijeme u lošoj formi i od srpnja nije povezala dvije pobjede.

Petu pobjedu u nizu upisala je Pauline Parmentier koja je ostvarila tri pobjede u kvalifikacijama i nakon toga spojila i dvije pobjede u glavnom turniru. Drugo kolo donijelo joj je Paragvajku Veronicu Cepede s kojom je bilo manjih problema u prvom setu, no nakon toga Parmentier je bila bolji protivnik.

Dosta problema u posljednje vrijeme ima Anett Kontaveit koja je upisala novi poraz, ovaj put protiv Heather Watson. Dok Britanka polako diže formu, Estonka je u zadnja tri mjeseca u slobodnom padu i u tom razdoblju upisala je samo dvije pobjede.

Brazilka Beatriz Haddad Maia bila je vrlo blizu pobjede protiv Johanne Larsson, ali nije ju uspjela ostvariti. Imala je set i 4:3 u tie-breaku drugog, ali od tog trenutka sve je krenulo krivim smjerom i nakon gubitka drugog seta potpuno je pala te uhvatila samo dva gema u trećem.

Peta nositeljica Elise Mertens izgubila je drugi set sa 6:0, no bez obzira na to upisala je pobjedu protiv Madison Brengle. U neobičnom drugom setu Mertens je osvojila samo tri poena na svom početnom udarcu i Brengle je odličnim nastupom izborila treći set, no nije mogla zadržati takvu razinu igre.

WTA Moskva, osmina finala:
Irina Camelia Begu (Rumunjska) - Anastasija Sevastova (Latvija, 4) 6:4, 6:3
Natalia Vihljanceva (Rusija) - Elena Vesnina (Rusija, 3) 7:6(3), 6:4
Aliaksandra Sasnovič (Bjelorusija) - Kristina Mladenović (Francuska, 1) 6:2, 2:6, 6:2
Vera Lapko (Bjelorusija) - Daria Gavrilova (Australija, 6) 6:3, 3:1 predaja Gavrilove
Lesia Curenko (Ukrajina) - CoCo Vandeweghe (SAD, 2) 7:5, 1:6, 6:2
Julia Goerges (Njemačka, 7) - Julia Putinceva (Kazahstan) 6:3, 6:3
Alize Cornet (Francuska) - Magdalena Rybarikova (Slovačka, 8) 6:1 predaja Rybarikove
Daria Kasatkina (Rusija) - Katerina Siniakova (Češka) 6:2, 6:3

WTA Luxembourg, osmina finala:
Kiki Bertens (Nizozemska, 2) - Andrea Petković (Njemačka) 6:2, 2:1 predaja Petković
Pauline Parmentier (Francuska) - Veronica Cepede (Paragvaj) 7:5, 6:1
Heather Watson (Velika Britanija) - Anett Kontaveit (Estonija, 3) 6:4, 6:4
Monica Puig (Portoriko) - Alison van Uytvanck (Belgija) 7:6(2), 7:6(1)
Johanna Larsson (Švedska) - Beatriz Haddad Maia (Brazil, 7) 3:6, 7:6(5), 6:2
Naomi Broady (Velika Britanija) - Sabine Lisicki (Njemačka) 4:6, 7:5, 6:3
Elise Mertens (Belgija, 5) - Madison Brengle (SAD) 6:2, 0:6, 6:3
Carina Witthoeft (Njemačka) - Evgenija Rodina (Rusija) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!