Tenis

Jana Fett neočekivano poražena na startu turnira u Poitiersu

Branimir Korać • utorak, 24.10.2017.
Jana Fett neočekivano poražena na startu turnira u Poitiersu
Foto: FaH

Jana Fett oprostila se od ITF turnira u Poitiersu porazom već u prvom kolu. Protivnica joj je bila Turkinja Basak Eraydin koja je odnijela pobjedu u tri seta...

Iako je u susret prvog kola ITF turnira u Poitiersu ušla sa statusom favorita, Jana Fett upisala je neočekivani poraz. 172. igračica svijeta, Turkinja Basak Eraydin, uzela je pobjedu u tri seta.

Fett je poražena za samo sat i 45 minuta od igračice koja je ove godine ostvarila svoj najbolji rezultat na WTA Touru plasmanom u četvrtfinale turnira u Izmiru. Na putu do tamo svladala je Smitkovu, Kudrjavcevu, Pironkovu i Aksu te tijesno izgubila od Begu.

Međutim nakon toga vrlo teško je spajala pobjede, češće je gubila nego pobjeđivala na iole jačem turniru i očekivala se pobjeda hrvatske igračice.

No nije išlo onako kako se predviđalo, Fett je dosta glatko izgubila prvi set sa 6:2, drugi krenula s 4:0 i izborila treći set gdje ipak nije uspjela doći do pobjede.

Nakon što je Eraydin povela s 3:0, Fett je uzvratila s tri gema za poravnanje na 3:3, ali nakon toga je ponovno pala, izgubila naredna tri gema i oprostila se od turnira.

Turkinja će u drugom kolu igrati protiv Belgijke Yanine Wickmayer koja je u tri seta svladala Tamaru Korpatsch.

ITF Poitiers, prvo kolo:
Basak Eraydin (Turska) - Jana Fett (Hrvatska, 7) 6:2, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!