Tenis

Još jedan impresivan nastup Wozniacki, Dankinja pregazila Simonu Halep

Mihaela Bradovski • srijeda, 25.10.2017.
Još jedan impresivan nastup Wozniacki, Dankinja pregazila Simonu Halep
Foto: EPA

Caroline Wozniacki upisala je i drugu pobjedu u grupnoj fazi WTA Finalsa i osigurala je prolaz u polufinale. Wozniacki je i u drugom kolu bila iznimno uvjerljiva i visoko je slavila...

Simona Halep i Caroline Wozniacki sastale su se u "derbiju" skupine i prema predviđanjima nakon prvog kola, odlučivale o tome koja će s prve pozicije u polufinale. Bit će to Wozniacki koja je impresivnim nastupom došla do visoke pobjede 6:0, 6:2.

Rumunjka u ovom meču nije imala nikakve šanse. Wozniacki je odjurila u prvom setu i dobila ga sa 6:0, a nakon što je u drugom povela s 3:1, Halep se našla u predubokoj rupi. Imala je priliku za vraćanje izgubljenog servisa već u sljedećem gemu, ali nakon što nije iskoristila break priliku, nekako se prepustila i otplovila u poraz.

Ovo je druga pobjeda Wozniacki protiv Halep ove godine, svladala ju je i na travi u Eastbourneu gdje je slavila u tri seta 5:7, 6:4, 6:1.

Nadu u prolaz zadržala je Caroline Garcia koja je u tijesnom meču nakon gotovo tri sata borbe svladala Elinu Svitolinu.

Ukrajinka je uzela prvi set s 9:7 u tie-breaku, ali ostatak meča ipak nije ušao u njezinu korist. U trećem setu Svitolina je vodila 5:3 i servirala za meč, međutim Garcia je nanizala četiri gema u nizu i upisala pobjedu.

Garcia je uz dosta muke stigla do pobjede, u drugom setu bila je u breaku zaostatka, emocije su proradile, suze potekle, ali se izvukla i napravila preokret.

Za prolaz dalje mora svladati Wozniacki u zadnjem kolu i nadati se pobjedi Svitoline protiv Halep.

Crvena skupina, drugo kolo:
Caroline Wozniacki - Simona Halep 6:0, 6:2
Caroline Garcia - Elina Svitolina 6:7(7), 6:3, 7:5

Poredak:
1. Wozniacki 2-0
2. Halep 1-1
3. Garcia 1-1
4. Svitolina 0-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!