Ostali sportovi

Marko Grčić novi kapetan reprezentacije: "Uloga kapetana Hrvatske izuzetna je čast"

Sportnet • četvrtak, 26.10.2017.
Marko Grčić novi kapetan reprezentacije: "Uloga kapetana Hrvatske izuzetna je čast"

U prostorijama stadiona Stari plac danas je održana konferencija za novinare na kojoj su, ususret subotnjoj utakmici protiv Izraela, svoja razmišljanja s medijima podijelili glavni tajnik Većeslav Holjevac, hrvatski izbornik Milan Yelavich, kapetan Nade Krešimir Čorić te novi kapetan hrvatske reprezentacije, odlični Sinjanin Marko Grčić.

Zbog poslovnih obaveza, dosadašnji kapetan Nik Jurišić u ovom se ciklusu nije u mogućnosti u potpunosti posvetiti reprezentaciji, tako da se dugogodišnji reprezentativac Grčić, koji ove sezone pruža odlične partije u dresu Sinja, nametnuo izborniku kao logičan izbor. „Došao sam na možda neočekivani način i žao mi je što neće biti Nika, no izuzetna mi je čast i zadovoljstvo preuzeti ulogu kapetana – ovo je nešto najljepše što jedan sportaš može doživjeti u karijeri. Izuzetno smo mlada momčad, a s prosjekom od 22 godine i najmlađa ekipa u mojih osam godina koliko sam u reprezentaciji, tako da očekujem da mi stariji - Miljak, Čorić, Lerotić, Rowe itd, preuzmemo odgovornost i povedemo mlađe suigrače“, rekao je novi kapetan.

Utakmica će se odigrati 28. listopada u 14 sati na stadionu Stari plac, gdje je u posljednjem međusobnom susretu na domaćem terenu, Hrvatska 2014. pobijedila Izrael rezultatom 31:20. „Izraelci su fizički iznimno jaka i čvrsta momčad, no mi smo bolje tehnički potkovani; moramo tražiti svoje šanse u igri na širinu i bazirati se na dobru obranu“, zaključio je Grčić.

Naši reprezentativci ovih dana u Splitu odrađuju svoje posljednje pripreme, a točan sastav koji će u subotu istrčati na travnjak, izbornik će objaviti nakon sutrašnjeg jutarnjeg treninga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!