Ostali sportovi

Hrvatski ragbijaši do važne pobjede nad Izraelom

Sportnet • subota, 28.10.2017.
Hrvatski ragbijaši do važne pobjede nad Izraelom

Hrvatska reprezentacija na najbolji je mogući način otvorila novu sezonu Europskog kupa nacija i važnom pobjedom nad Izraelom pokazala kako s pravom cilja na prvo mjesto u svojoj Konferenciji 1.

Naši reprezentativci poveli su već na samom početku susreta, polaganjem Martina Altamirana u trećoj minuti, nakon čega uz čvrstu i agresivnu igru, a uz polaganja Plazibata i Lerotića te uspješna pretvaranja Jurišića, na poluvrijeme odlaze sa 17:5. U nastavku susreta ista igra naše reprezentacije; Izraelci s dva polaganja smanjuju svoj zaostatak, no Lerotić kao desetka odlično kreira igru i vodi suigrače te se Hrvatska zgodicima Perića i Jurišića odvaja te u samom početku zaustavlja svaki protivnički pokušaj. Izvrsna igra naše reprezentacije protiv jednog od izravnih protivnika za osvajanjem skupine te konačna pobjeda 32:17.

Iznimno je zadovoljan bio i Krešimir Čorić, kapetan splitske Nade i danas jedan od najboljih pojedinaca na terenu: „Jako dobro smo ušli u utakmicu i unatoč svim izostancima standardnih igrača, po igri se nije moglo vidjeti da bilo tko fali. Pribojavali smo se fizičke snage Izraelaca, no poslušali smo trenera, izvukli ono najbolje od sebe te u potpunosti ugušili njihovu igru. Posebne pohvale debitantima koji su danas odigrali kao da im je ovo dvadeseta, a ne prva utakmica!“.

Jedan od debitanata, a ujedno i naš najmlađi reprezentativac, osamnaestogodišnji Vinko Rudić, u svojem je prvom nastupu za reprezentaciju zasluženo ušao u prvu postavu i odigrao cijelu utakmicu: „Bilo je fizički dosta zahtjevnije nego što sam mislio; ovo je puno veća razina od klupskog ragbija i U18 reprezentacije, no zadovoljan sam svojim nastupom. Znao sam da ću morati dati više nego sto posto od sebe, a kako sam već igrao za seniorsku 7s reprezentaciju, bilo mi je lakše prilagoditi se i opustiti“, rekao je Vinko te se osvrnuo na gostovanje na Malti sljedeći vikend: „Malta će biti teško gostovanje; respektabilan protivnik i vremenski uvjeti na koje nismo navikli, no ako nastavimo ovim putem kako smo do sada trenirali i igrali, vjerujem da možemo očekivati još jednu pobjedu!“.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!