Rukomet

Kvalifikacije za SP u rukometu: Rusi nastavljaju s uvjerljivim igrama, Estonci iznenadili BiH

Branimir Korać • nedjelja, 29.10.2017.
Kvalifikacije za SP u rukometu: Rusi nastavljaju s uvjerljivim igrama, Estonci iznenadili BiH
Foto: EPA

Subota je donijela dva kvalifikacijska susreta za Svjetsko prvenstvo, a do očekivane pobjede došla je Rusija dok je Bosna i Hercegovina neočekivano poražena u Estoniji...

U drugom kolu grupne faze prve runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija je lakoćom slavila u Finskoj 35:22. Druga je to pobjeda za Ruse koji su bili vrlo uvjerljivi i u prvom kolu kada su potpuno nadigrali Slovačku.

U Finskoj su dominirali i već do poluvremena stekli visoku prednost koju su u nastavku susreta samo nadogradili i ubilježili visoko slavlje.

Po šest golova kod Rusije postigli su Dmitrij Kovaljev i Dmitrij Santalov, a kod Finske isti broj golova postigao je Teemu Tamminen.

Razočaravajuć nastup u Tallinnu upisala je Bosna i Hercegovina koja je poražena od Estonije 29:25. Estonci nisu dali previše šanse gostima i uzvratili su im za poraz iz Sarajeva 31:24.

Jürgen Rooba predvodio je Estonce s osam golova, a Dener Jaanimaa na drugoj strani postigao je šest. Kod poraženih Ivan Karačić i Vladimir Vranješ bili su strijelci po pet puta.

U kvalifikacije se treba uključiti i Švicarska, a s obzirom na rezultate između BiH i Estonije, u toj skupini sve je potpuno otvoreno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!