Tenis

Caroline Wozniacki po prvi puta pobijedila Venus Williams i stigla do naslova u Singapuru

Petar Jenjić • nedjelja, 29.10.2017.
Caroline Wozniacki po prvi puta pobijedila Venus Williams i stigla do naslova u Singapuru
Foto: EPA

Do prvog naslova na završnom WTA turniru stigla je Dankinja Caroline Wozniacki koja je u dva seta, nakon sat i pol vremena igre, svladala Amerikanku Venus Williams...

Caroline Wozniacki po prvi je puta u svojoj karijeri porazila Venus Williams i to onda kada je to bilo najviše potrebno. Danska tenisačica osvojila je tek jedan set u dosadašnjih sedam mečeva protiv američke igračice, ali danas su se stvari razvijale ipak nešto drugačije.

Igrala je vrlo dobar tenis kroz cijeli tjedan završnog WTA turnira u Singapuru i zasluženo stigla do prve titule. Podsjetimo, 2010. godine u finalu je poražena od Kim Clijsters.

Dankinja je igrala bolje kroz veći dio današnjeg meča i nakon sat i pol vremena provedenih na terenu došla do pobjede. S druge strane, Williams ostaje na osvojenom završnom turniru iz 2008. godine.

Tijesan prvi set otišao je na stranu danske tenisačice. Williams se dva puta nalazila u zaostatku od jednog breaka i dva puta se uspijevala vratiti. Međutim, treći oduzeti servis Wozniacki značio je i gubitak seta za američku tenisačicu.

Za razliku od prvog, drugi se set činio prilično jednosmjeran jer je Wozniacki došla do vodstva 5:0, međutim, izgubila je dva servisa zaredom i Williams je sa servisom došla do zaostatka 5:4. Ipak, Wozniacki je ponovno uspjela oduzeti servis protivnici, iskoristivši drugu meč loptu za pobjedu.

WTA Finals, finale:
Caroline Wozniacki - Venus Williams 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!