Košarka

Hezonja na kraju sezone ostaje bez ugovora, Sixersi očekivano ostavljaju Šarića i sljedeće sezone

Branimir Korać • utorak, 31.10.2017.
Hezonja na kraju sezone ostaje bez ugovora, Sixersi očekivano ostavljaju Šarića i sljedeće sezone
Foto: EPA

Mario Hezonja vrlo vjerojatno neće još dugo nositi dres Orlando Magica. Magic neće iskoristiti "team option" u četvrtoj godini ugovora i Hezonja na kraju sezone postaje neograničeni slobodni igrač. S druge strane Sixersi ostavljaju Darija Šarića i sljedeće sezone...

Mario Hezonja najblaže rečeno nije se snašao kako je očekivao u Orlando Magicu i bilo je teško za očekivati da će Magic aktivirati "team option" i zadržati Hezonju i sljedeću sezonu te mu platiti nešto iznad pet milijuna dolara.

Magic je odlučio ne iskoristiti team option čime Hezonja na kraju ove sezone ostaje bez ugovora, postaje slobodni igrač i moći će birati između zainteresiranih klubova.

Ono što je bitno u cijeloj priči, Hezonja bi mogao puno prije kraja sezone napustiti Magic, već se glasno spominju mogućnosti tradea pa je tako provaljena priča o razmjeni u Sacramento gdje bi Kingsi u suprotnom smjeru poslali Richardsona i izbor druge runde drafta. Kako američki mediji tvrde, pregovori su zapeli, no mogli bi se ponovno aktivirati s obzirom na nastalu situaciju.

Loša vijest za Hezonju je ta da ukoliko ostane u Orlandu do kraja sezone, mogao bi završiti na kraju klupe jer će se u Magicu vrlo teško odlučiti razvijati igrača na kojeg ne računaju. Uostalom, garnitura koja je dovela Hezonju i izabrala ga kao petog na draftu, odavno je napustila franšizu.

I dok je Hezonja u vrlo neizvjesnoj situaciju u kojoj neće biti siguran gdje će se probuditi iz dana u dan, Dario Šarić može odahnuti.

Baš kao što se i očekivalo, Sixersi su za razliku od Orlanda aktivirali team option u Šarićevom ugovoru, a signali iz SAD-a govore kako bi se mogao prvom prilikom pripremiti i novi poboljšani ugovor.

Ne treba zaboraviti da je Šarić u Philadelphiju došao "ispod cijene", mogao je kalkulirati, no nije htio. U Philadelphiji to ne zaboravljaju i nagrada će doći.

Za razliku od Šarića, Sixersi su se odrekli Jahlila Okafora na identičan način kao Magic Hezonje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 53njac01.11.2017. u 12:00
    Valjda ce u kingse. Tesko da ce ga netko drugi htjeti uzeti...
    53njac