Košarka

Vrlo dobar nastup Željka Šakića i Lukše Andrića, Buva dvoznamenkast

Branimir Korać • srijeda, 01.11.2017.
Vrlo dobar nastup Željka Šakića i Lukše Andrića, Buva dvoznamenkast
Foto: FaH

Srijeda donosi i nastupe hrvatskih internacionalaca u europskim kupovima, a posebno su se istaknuli Željko Šakić koji je pomogao Cluju na putu do pobjede kod Lukoila te Lukša Andrić u pobjedi Szolnokija protiv Nižnji Novgoroda...

Košarkaši Istanbula upisali su drugu pobjedu u skupini E Fibinog Europe Cupa, ugostili su u svojoj dvorani Dinamo iz Tbilisija i slavili 72:52. Odigrali su domaćini dobru utakmicu i nisu dopustili iznenađenje. U završnici prvog poluvremena Turci su stvorili razliku i otišli do pobjede.

Ivan Buva kod domaćina odradio je 20 minuta i ubacio deset poena (5/9 za dva, 0/1 za tri) uz sedam skokova i dvije osvojene lopte dok je najbolji bio Michael Thompson s 21 poenom (trica 5/8) i osam asistencija.

Neočekivani poraz upisao je litavski Nevežis koji je ugostio Bakken Bearse i izgubio 71:86. Litavcima nije pomogao niti odličan ulazak u utakmicu, Bakken Bearsi su vrlo brzo preuzeli kontrolu i glatko slavili.

Kod poraženih Mauro Veljačić igrao je 14 minuta i ubacio tri poena (1/3) uz tri skoka.

Cluj je upisao i treću pobjedu, ovaj put u gostima kod Lukoila kojeg je visoko svladao s 88:73. Važnu ulogu u ovoj pobjedi odigrao je Željko Šakić koji je za 28 minuta ubacio 16 poena (3/4 za dva, 1/1 za tri) i tome dodao šest asistencija i četiri skoka.

Lukša Andrić bio je prvo ime utakmice u kojoj je Szolnoki lakoćom svladao Nižnji Novgorod s 97:71. Andrić je bio nepogrešiv, ubacio je za 20 minuta 23 poena (8/8 za dva) i tome je dodao četiri skoka. Dojam bi bio još bolji da nije bilo problema s osobnim pogreškama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!