Ostali sportovi

Utakmica godine za hrvatsku reprezentaciju u ragbiju

Sportnet • četvrtak, 02.11.2017.
Utakmica godine za hrvatsku reprezentaciju u ragbiju

Hrvatska reprezentacija prošlog je vikenda pobjedom nad Izraelom u Splitu upisala važne bodove u svojoj prvoj utakmici nove sezone Europskog kupa nacija, a već ove subote, pred nama je najvažniji susret godine; borba za prvo mjesto u skupini s izravnim protivnikom za prelazak u višu diviziju, uvijek neugodnom reprezentacijom Malte.

Maltežani su našim igračima možda i najčešći suparnici posljednjih godina, a dok smo u zadnjem međusobnom susretu na proljeće u Zagrebu gledali remi, utakmicu prije, Hrvatska je 2015. u Splitu slavila rezultatom 34:27.

Poslije pobjede nad Izraelom, naši su reprezentativci imali nekoliko dana pauze, nakon čega ih je izbornik Yelavich u srijedu ponovno okupio u Zagrebu na pripremama. Uz standardne prvotimce, treninzima se priključio i novi igrač Deon Mau'u; Deon je rođen na Samoi i ima hrvatske korijene, 96. je godište, a ragbi trenutno igra u Nizozemskoj. Naš novi centar karijeru je započeo na Samoi i Novom Zelandu, gdje je u mlađim kategorijama osvajao i brojne nagrade.

Pomlađena hrvatska reprezentacija na Maltu kreće sutra, gdje slijedi teško gostovanje te napeta i čvrsta utakmica, a na popisu putnika našli su se sljedeći igrači:

1. Miljak, 2. Altamirano, 3. Perlain, 4. Brajkovic, 5. Galić, 6. Čorić, 7. Grle, 8. Rowe, 9. Kovačić, 10. Lerotić, 11. Rudić, 12. Mau'u, 13. Grčić (C), 14. Pavlović, 15. Plazibat, 16. Hasija, 17. Žigo, 18. Kodžić, 19. Perić, 20. Krmek, 21. Vuletić, 22. Rosso, 23. Vlajčević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!