Košarka

VIDEO: Lillard donio pobjedu Blazersima, Warriorsi lako do slavlja u San Antoniju

Branimir Korać • petak, 03.11.2017.
VIDEO: Lillard donio pobjedu Blazersima, Warriorsi lako do slavlja u San Antoniju
Foto: EPA

Samo dva susreta bila su na rasporedu noćas u NBA ligi, a do očekivanih pobjeda stigli su Portland Trail Blazersi protiv Lakersa te Golden State Warriorsi protiv Spursa...

Portland Trail Blazersi upisali su najdražu. Rivalitet s Lakersima oduvijek postoji, nebitno u kakvom su stanju jedni i drugi, uvijek je riječ o napetim utakmicama koje navijači na obje strane željno iščekuju. Ovaj put Blazersi su bili bolji sa 113:110, a junak domaćina bio je Damian Lillard s ubačenom tricom sekundu prije kraja.

Ništa novo za Lillarda koji je već u niz navrata tijekom karijere ubacivao šuteve sa sirenom, pogađao ključne koševe, a ovaj put sjajnu partiju okrunio je tricom preko ruke nakon odlično izborene pozicije za 113:110. 15 sekundi prije toga Lakersi su došli do poravnanja tricom Kentaviousa Caldwell-Popea te se činilo da će izboriti produžetak, ali Lillard se nije složio s tim.

"Dobro sam se osjećao, čak i oni šutevi koji mi nisu ušli bili su dobri. Kod posljednjeg šuta ne razmišljate o onom što je bilo, to više nije bitno, u tom trenutku ste u glavi na šutu 0/0. U rookie sezoni prvi šut za pobjedu pogodio sam u New Orleansu, tada sam imao očajnu šutersku večer, ali kod tog šuta nisam razmišljao o onom što je bilo i pogodio sam", kaže Lillard.

Lillard je završio susret s 32 poena, šest skokova i pet asistencija, Jusuf Nurkić dodao je 28 poena, pet skokova i pet asistencija dok je CJ McCollum ubacio 22 poena (5/8 trica) i pet asistencija. Kod poraženih Ivica Zubac nije dobio priliku, Brook Lopez dobio je 27 poena, a Kyle Kuzma 22 poena.

Golden State Warriorsi visoko su slavili u San Antoniju gdje su nadigrali Spurse sa 112:92. Warriorsi su u drugom poluvremenu stvorili razliku, posebno u posljednjoj četvrtini gdje su dominirali i otišli do visoke pobjede.

Spursi imaju priličnih problema s ozljedama, kvaliteta rotacije im je smanjena i nisu imali odgovor kroz svih 48 minuta za igru gostiju. Pokušavali su domaćini ostati što duže u utakmici, ali nisu imali dovoljno kvalitete za pružanje otpora snažnim Warriorsima.

"Utakmicu je odlučila naša koncentriranost u obrani, agresivnost bez prekršaja. To je uvijek ključno jer na taj način dolazimo do puno laganih koševa u tranziciji. Taj dio posla odradili smo na najbolji način", smatra Kevin Durant.

Warriorse su predvodili Klay Thompson s 27 poena, Durant s 24 poena, osam skokova i pet asistencija te Stephen Curry s 21 poenom i osam skokova. Kod poraženih LaMarcus Aldridge ubacio je 24 poena uz deset skokova, a Kyle Anderson 16 poena uz sedam skokova.

NBA:
Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers 113:110
San Antonio Spurs - Golden State Warriors 92:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!