Košarka

VIDEO: Hrvati odmarali, Warriorsi visoko slavili na gostovanju u Denveru

Branimir Korać • nedjelja, 05.11.2017.
VIDEO: Hrvati odmarali, Warriorsi visoko slavili na gostovanju u Denveru
Foto: EPA

Subota u NBA ligi donijela je samo pet dvoboja u kojima nisu nastupali klubovi za koje igraju hrvatski internacionalci. Favoriti su uglavnom bili uspješni i redom su bilježili pobjede, a u najzanimljivijim dvobojima da Warriorsi su slavili u Denveru te Grizzliesi u Los Angelesu...

Odličan nastup igrača s klupe donio je Memphisu pobjedu u Los Angelesu. Svi koji su ušli kasnije u igru završili su dvoznamenkasti i gosti su sa sedmoricom u dvoznamenkastom broju poena zasluženo slavili.

Odigrali su gosti vrlo dobru utakmicu, imali rezultat pod kontrolom i nisu dopustili Clippersima preokret i pobjedu. Vratio im se i Mike Conley koji je propustio posljednju utakmicu zbog ozljede i upravo on bio je ključan u ovom dvoboju.

Conley je odlično dirigirao napadom Memphisa, ubacivao kada je to bilo najpotrebnije i razigravao suigrače. "Svi njihovi igrači bili su napadački opasni i morate biti spremni za sve ijednog dobro ga čuvati. Bilo je frustrirajuće", priznao je Doc Rivers.

Kod Memphisa Conley je ubacio 22 poena, Marc Gasol 21 uz šest skokova, a Tyreke Evans 20 poena. Kod domaćina Blake Griffin bio je na 30 poena i 11 skokova, Patrick Beverley 23 poena i sedam skokova, a DeAndre Jordan 12 poena i deset skokova.

Warriorsi su apsolutno dominirali u Denveru, posebno kada su na terenu bili starteri. Nitko od startera Nuggetsa nije upisao dvoznamenkast broj poena, a kada su oni bili na parketu, rezultat je uglavnom odlazio daleko na stranu Golden Statea.

Uspjeli su rezervisti smanjiti zaostatak do poluvremena i vratiti domaćina na minus pet, ali treću dionicu Golden State je dobio čak s 43:21 i riješio pitanje pobjednika.

Kevin Durant predvodio je goste s 25 poena, sedam skokova i sedam asistencija, a Stephen Curry dodao je 22 poena i 11 asistencija. Kod poraženih Will Barton upisao je 21 poen, osam skokova i pet asistencija, a Emmanuel Mudiay 15 poena, pet skokova i sedam asistencija.

Neizvjesno je bilo u Chicagu gdje su gostovali Pelicansi i slavili na krilima DeMarcusa Cousinsa i Anthonyja Davisa. Susret je odlučen tek u produžetku, a pobjedu su odnijeli Pelicansi s 96:90.

Cousins je sporije ušao u utakmicu i nije briljirao u početku, ali kada se razigrao, bio je ključan u redovima gostiju. S druge strane Davis je napokon došao do pobjede u gradu u kojem je rođen, ovdje je u prošla tri izlaska na parket bilježio poraz.

U ovom susretu upisao je 27 poena i 16 skokova, a Cousins je dodao 25 poena i 11 skokova. Kod Bullsa Justin Holiday bio je na 18 poena i 11 skokova, a Denzel Valentine dodao je 16 poena i šest skokova.

Pistonsi su na svom parketu bili bolji od Kingsa, a presudilo je bolje drugo poluvrijeme domaćina. Kingsi su se dobro držali u prvom dijelu, ali vezane trice Jacksona i Harrisa odvojile su u nastavku Detroit koji je iskontrolirao dvoboj do kraja. Avery Bradley u domaćem sastavu ubacio je 24 poena, Tobias Harris 20 poena uz pet skokova i pet asistencija, a Andre Drummond 16 poena i 19 skokova. Kod poraženih Zach Randolph bio je na 19 poena, a po 14 su dodali De'Aaron Fox i Bogdan Bogdanović.

Problema nije bilo za Minnesotu koja je glatko svladala Dallas sa 112:99. Mavericksi su odigrali skromnu utakmicu, a tek u završnoj dionici uspjeli su smanjiti ogroman zaostatak. Kod Timberwolvesa Karl-Anthony Towns ubacio je 31 poen uz 12 skokova, Andrew Wiggins dodao je 23 poena, Taj Gibson 12 poena i deset skokova, a Jeff Teague 11 poena i deset asistencija. Kod Dallasa Dennis Smith upisao je 18 poena i pet skokova, a Harrison Barnes 17 poena.

NBA:
Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 104:113
Detroit Pistons - Sacramento Kings 108:99
Chicago Bulls - New Orleans Pelicans 90:96 produžetak
Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 112:99
Denver Nuggets - Golden State Warriors 108:127

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!