Košarka

Uniks Kazan i Lokomotiv Kuban do visokih pobjeda, prvo slavlje Astane

Petar Jenjić • nedjelja, 05.11.2017.
Uniks Kazan i Lokomotiv Kuban do visokih pobjeda, prvo slavlje Astane

Odigrane su nove četiri utakmice u regionalnoj VTB ligi. Lokomotiv Kuban je bez većih problema pregazio Saratov, kao i Uniks Kazan koji je nadigrao Tsmoki Minsk. Do prve pobjede u sezoni stigla je Astana u gostima kod Parma Perma, dok se pobjednički s gostovanja vratio i Zenit...

I nakon četvrte odigrane utakmice Uniks Kazan ostao je na stopostotnom učinku u VTB ligi. Danas se bez većih problema obračunao s Tsmoki Minskom i upisao pobjedu 91:65. Ključnim se pokazala treća četvrtina koju je Uniks dobio rezultatom 27:12 i prednost održavao do kraja utakmice.

Jamar Smith s 19 poena i Trent Lockett s 14 koševa i šest skokova bili su najbolji u pobjedničkim redovima. Minsk je predvodio Christofer Czerapowicz s 15 poena i osam skokova.

S gostovanja kod Saratova pobjednički se vratio Lokomotiv Kuban koji je pregazio istoimenog domaćina rezultatom 110:77. Već su nakon prve četvrtine gostima vodili s 31 poenom prednosti (38:7), a do kraja susreta samo je bilo pitanje kojom će razlikom slaviti. Treća je ovo pobjeda za Lokomotiv koji ima i jedan poraz, dok je Saratov na omjeru 2-2.

Goste je do pobjede predvodio Brian Qvale s 21 poenom, dok je Frank Elegar dodao 20 koševa. Branden Frazier s 14 koševa i pet asistencija bio je najbolji kod Saratova.

Do prve pobjede u sezoni stigla je Astana na gostovanju kod Parme Perm. Kazahstanska momčad slavila je nakon produžetka rezultatom 90:84, iako je pet minuta prije kraja regularnog dijela imala deset koševa prednosti (78:68). Ipak, do kraja nije postigla niti poen pa je Frank Gaines domaćinu osigurao dodatnih pet minuta u posljednjim sekundama.

U produžetku smo vidjeli samo dva ubačaja iz igre, ostatak poena stigao je s linije slobodnih bacanja odakle su koncentriraniji i precizniji bili gosti te upisali pobjedu.

Justin Carter s 26 poena i pet asistencija te Larry Gordon s 22 koša bili su najbolji u redovima pobjedničke momčadi. Najbolji je kod domaćina bio Frank Gaines s 25 poena.

VTB liga:
Parma Perm - Astana 84:90 (nakon produžetka)
Tsmoki Minsk - Uniks Kazan 65:91
Saratov - Lokomotiv Kuban 77:110
BC Kalev/Cramo - Zenit St. Peterburg 89:95 (Branko Mirković 22p 6as / Sergej Karašev 24p)

FOTO - VTB liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!