Nogomet

Joan Carrillo nije više trener Hajduka, Vik Lalić privremeno preuzima momčad

Branimir Korać, Luka Medić • ponedjeljak, 06.11.2017.
Joan Carrillo nije više trener Hajduka, Vik Lalić privremeno preuzima momčad
Foto: FaH

Nije nekakva senzacija, takvo što se i očekivalo nakon poraza od Rudeša. Joan Carrillo nije više trener Hajduka, predsjednik Ivan Kos potvrdio je raskid suradnje, a umjesto njega, barem privremeno, na klupu dolazi Vik Lalić...

Joan Carrillo više nije trener Hajduka. Kataloncu su presudili loši rezultati u posljednje vrijeme, a kap koja je prelila čašu bio je poraz od posljednje momčadi lige. Predsjednik Hajduka Ivan Kos otkrio je planove za budućnost: “ Ono za čim težimo je stabilnost u klubu, ne želimo stalno mijenjati trenere, ali došli smo do situacije kada je smjena neophodna. Joan Carrillo nije više trener Hajduka, dobra stvar je što je pred nama reprezentativna pauza i što imamo dva tjedna za odabir novog trenera. Do Istre ćemo pronaći novog trenera, a do tada prvu momčad vodit će Vik Lalić. Nekoliko imena već imamo, ali neozbiljno bi bilo špekulirati o budućem treneru.”

Kos se osvrnuo i na situaciju oko sportskog direktora Marija Branca: “Tu je situacija malo kompliciranija, na tržištu nema toliko sportskih direktora. Bliži se prijelazni rok i treba nam netko tko je upoznat sa stanjem u klubu. Branco je profesionalac, odmah je ponudio ostavku koju smo odbili. Što će biti u budućnosti, ostaje za vidjeti, Branco je na raspolaganju čak i ako dođe do smjene da pomogne u tranziciji, ali za sada on ostaje sportski direktor.”, rekao je predsjednik o sportskom direktoru, pa je prokomentirao pitanje kako od 19 igrača koje je Branco doveo vrijede tek dva ili tri: ” Neću ulaziti u polemiku o kvaliteti kadra, struka rješava pitanja struke, o tome odlučuje trener. Smatram da su svi igrači koji igraju za Hajduk tu radi svojih kvaliteta, uostalom oni su pokazali da mogu odigrati dobru utakmicu”.

Kos se osvrnuo na poruke sa sjevera i prokomentirao je podnošenje ostavke s mjesta predsjednika kluba koju je NO odbio. Ono što je zanimljivo je to da su poruke na subotnjoj utakmici “uprava odlazi” došle s istočne tribine, a ne sa sjevera: “ Kod nas je demokracija na prvom mjestu, a navijači kao suvlasnici kluba mogu iznositi svoja mišljenja. Ostavku sam podnio jer sam kao kapetan broda najodgovorniji. Naš zadatak je da budućim čelnicima ostavimo bolje stanje od onog kojeg smo zatekli, ne radi se tu samo o seniorskom pogonu, nego i o ostalim segmentima poput akademije ili financija. Ukoliko suvlasnici kluba, bilo navijači ili netko treći ponovno zatraži moju smjenu, podnijet ću ostavku. Na ovom poslu emocijama nema mjesta, ovo je veliki klub s tradicijom kakvom se malo tko može pohvaliti. Navijači su 2011. godine spasili klub od bankrota i na tome im hvala. Svi skupa moramo raditi za bolju budućnost.”

Dodajmo kako je Kos rekao kako će novi trener imati odriješene ruke za donošenje svih odluka, a opovrgnuo je i informaciju koja je izašla u medije da je navijač Dinama. Stanje na tablici nije htio komentirati, o tome će se oglasiti na kraju sezone. Sezone, 13. u nizu, u kojoj navijači Hajduka u prvoj fazi prvenstva kažu: “Titula je naša dogodine”.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!