Nogomet

Dalić: "Ne zanima me tradicija s Grcima, nikada ne gledam unazad"

Branimir Korać • srijeda, 08.11.2017.
Dalić: "Ne zanima me tradicija s Grcima, nikada ne gledam unazad"
Foto: FaH

Zlatko Dalić optimist je uoči dvoboja protiv Grčke, zna što treba napraviti i poput Modrića posebno ističe kako će vrlo važno biti strpljenje i da u Maksimiru neće ništa biti riješeno...

Jedno od važnijih pitanja je stanje Marija Mandžukića, hoće li biti spreman već za prvu utakmicu ili tek za uzvrat u Grčkoj.

"Vidjet ćemo još na treningu kakva će biti situacija. Ja znam da on hoće i da želi nastupiti, ali moramo vidjeti kakva će biti situacija. Ovo sutra je samo prvo poluvrijeme i ne smijemo ništa forsirati. Igrat će samo ako je sto posto spreman za nastup u ovom susretu."

Dalić dodaje kako nema nikakve nervoze i ima jasan plan što i kako protiv Grka.

"Nemamo nikakvu potrebu za nervozom, moramo biti pametni, igrati mirno i strpljivo. Spremni smo za to. U ova tri dana igračima sam sve to predočio i pokušao objasniti kako to napraviti. Jasno je da moramo igrati dosta preko bokova, strpljivo graditi igru i čekati na priliku."

Hrvatska nema bajnu povijest dvoboja s Grcima, ali Dalića uopće ne zanima ono što se ranije događalo.

"Ne zanima me uopće statistika susreta s Grcima, nikada ne gledam iza sebe nego samo naprijed. Statistika mi uopće nije bitna, bitni smo samo mi. O tradiciji nismo niti razgovarali niti mislim, samo smo pričali o tome kako dobiti Grke."

Zamjena za ozlijeđenog Milana Badelja je pronađena.

"Imao sam dvije-tri kombinacije, no donio sam odluku, ali neću izlaziti sada javno s tim. Nama nije bitno tko nam nedostaje, imamo dosta igrača i tko god igrao dostojno će zamijeniti onoga koji nedostaje. Ako nekog nema, naći će se drugi koji su također jako dobri."

Dodajmo kako je prodano dosad 28.500 ulaznica, a kapacitet stadiona za ovaj susret je 32.400 gledatelja.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.11.2017. u 09:47
    Dalić po izjavama pokazuje da nije diletant niti prodavač magle. Dojma sam da čovjek u svakom trenutku zna što radi i želi. Šteta što nije dobio priliku npr. na početku kvalifikacijskog ciklusa. Mislim da bi tu puno više pokazao. Ovako, ove "na silu" utakmice su same po sebi specifične... [više na forumu]
    Obrisan korisnik