Nogomet

Modrić: "Vjerujem u pozitivan rezultat, bilo bi idealno ne primiti gol"

Branimir Korać • srijeda, 08.11.2017.
Modrić: "Vjerujem u pozitivan rezultat, bilo bi idealno ne primiti gol"
Foto: FaH

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić po običaju je optimist uoči susreta i vjeruje u dobar nastup. Modrić traži strpljenje i svjestan je kako će biti vrlo težak dvoboj...

"Teško mi je reći što će biti, naravno, mi bi bili najsretniji da odigramo odlično i pobijedimo. Bilo bi idealno ne primiti gol. Gledajući i utakmice Grčke u skupini, jasno je da ne trebamo očekivati puno golova, bit će jako teško, a nadam se da će golovi doći s naše strane. Vjerujem u pozitivan rezultat", ističe Modrić

Očekuje se da će Hrvatska biti ta koja će imati inicijativu, više loptu u svojim nogama i igrati otvorenije. Grci će uglavnom biti orijentirani na obranu, a Modrić s Real Madridom često nailazi na takve protivnike.

"Uvijek je puno jednostavnije kada je na drugoj strani protivnik koji također želi igrati. Mi ovdje moramo biti strpljivi, igrati brzo i stvarati višak koliko god to bude bilo moguće. Brzi protok lopte protiv ovakvih protivnika najbolji je lijek, moramo tako igrati."

Dosta se priča o tome kako Grci tuku, kako su prljavi, provociraju, napravit će sve za rezultat. Modrića to previše ne brine.

"Nije da mi takvi postupci razbijaju koncentraciju, sve je to dio nogometa. Ja sam koncentriran na svoju igru, a sve te provokacije su samo sastavni dio igre i ne smiješ dopustiti da te takvo što izbaci iz ritma."

Nekako vlada uvjerenje kako bi Svjetsko prvenstvo u Rusiji bio vrhunac za dobar dio igrača i za neke posljednji vlak za veliko natjecanje. Sve to dodatno stvara pritisak na momčadi.

"Svaka utakmica nosi pritisak, a tako će biti i sutra, ni više ni manje. Znamo da je u igri plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, no to nas ne sputava i vjerujem da ćemo odigrati pravu utakmicu uz podršku s tribina. Atmosfera u reprezentaciji je kao i uvijek dobra i to nije floskula. Svaki dan razgovaramo, gledamo Grke i pred nama su dvije velike utakmice. Jedva čekamo početak i želimo nastaviti po ukrajinskom poučku. Ovo je tek prva utakmica i ne smijemo biti nestrpljivi i srljati."

Već se spominjalo kako bi Modrić mogao vrlo brzo napustiti reprezentativni dres.

"Vidjet ćemo je li ovo posljednji ciklus, nisam o tome uopće razmišljao. Sada mi je u glavi samo Grčka, koncentriran sam na ove dvije utakmice i to je najvažnije. O svemu ostalom razmišljat ćemo kada dođe vrijeme za to."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor09.11.2017. u 09:43
    slažem se, najvažnije je da ne primimo gol u Zagrebu tako da nam u uzvratu odgovara i neriješeno s istim brojem postignutih golova
    qvestor
  • Obrisan korisnik09.11.2017. u 09:32
    Bolji smo od Grka i tako se treba i postaviti odmah od starta utakmice. Idemo!!
    Obrisan korisnik