Košarka

Cedevita poražena u predgrađu Parizu, trice i skok u napadu domaćinu donijeli pobjedu

Branimir Korać • srijeda, 08.11.2017.
Cedevita poražena u predgrađu Parizu, trice i skok u napadu domaćinu donijeli pobjedu
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite u petom kolu skupine A Eurokupa poraženi su u gostima kod Paris-Levalloisa koji je tako stigao do prve pobjede. Zagrepčani su očekivali pobjedu protiv Francuza, međutim loše su zatvarali skok, obrana na perimetru nije bila dobra i upisali su poraz 91:81...

Jure Zdovc nema razloga za ikakvo zadovoljstvo nakon gostovanja u Levalloisu, predgrađu Pariza. Momčad koja je upisala četiri poraza u prva četiri kola, pokazala je više želje i borbenosti od gostiju, iskoristila je svoje jače strane i otišla do pobjede.

Napadački skok stvarao je velike probleme Cedeviti, domaćin je došao do 12 drugih napada, osim toga ubacio je čak 15 trica iz 24 pokušaja, a u takvom susretu teško je očekivati nešto više.

Početak čak i nije bio loš, Cedevita je povela 18:6, izgledala je dobro dok je domaćin bio podosta nervozan i izgledalo je da će susret ići željenim smjerom.

Međutim polako su Francuzi počeli hvatati priključak, smanjivati zaostatak da bi sredinom druge dionice poravnali na 29:29 pa uskoro i poveli 34:29.

Do odlaska na odmor Cedevita je ipak uspjela vratiti prednost na svoju stranu, serijom 9:0 povela je 42:37, a na odmor se otišlo s plus tri za goste.

U drugom dijelu dugo se igralo u nekoliko poena razlike na obje strane da bi Cedevita potpuno pala u zadnjih tri i pol minute. Nakon što je Nichols poravnao na 81:81, do kraja susreta gosti više nisu ubacili niti jedan poen i Levallois je otišao do visoke pobjede.

U pobjedničkom sastavu po 21 poen upisali su Remy Lesca (5/6 trica, šest asistencija) i Klemen Prepelič (5/8 trica). Kod Cedevite Demetris Nichols ubacio je 19 poena, Andrija Stipanović 15 uz šest skokova dok je Roko Ukić podijelio deset asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!