Nogomet

VIDEO: Depay donio pobjedu Nizozemcima u Škotskoj, Mađari poraženi u Luksemburgu

Branimir Korać • petak, 10.11.2017.
VIDEO: Depay donio pobjedu Nizozemcima u Škotskoj, Mađari poraženi u Luksemburgu
Foto: EPA

Osim što su odigrani prvi susreti dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, diljem svijeta odigran je i niz prijateljskih dvoboja...

Hrvatski protivnik u skupini i reprezentacija koja je Hrvatskoj značajno otežala put do Rusije, Finska, svladala je Estoniju s 3:0. U Helsinkiju je domaćin slavio uz dva pogotka Robina Loda i jedan Pyryja Soirija i tako uspješno zaključuju godinu. Prije dvije godine također u prijateljskom dvoboju Estonci su iznenadili u Turkuu i odnijeli pobjedu 2:0, no sada je bila drugačija priča.

Ako vam je prezime Soiri poznato, to je onaj Finac koji je zabio na Rujevici na samom kraju susreta i donio svojoj reprezentaciji remi.

Mircea Lucescu doveo je Tursku u Bukurešt i upisao poraz 2:0. Bio je to skroman nastup Turaka i zaslužen poraz, a dvostruki strijelac bio je Gheorghe Grozav, veznjak koji je standardan član prvih 11 turskog Karabukspora.

Je da je riječ o prijateljskom susretu, ali Mađari su se osramotili na gostovanju u Luksemburgu. Upisali su poraz 2:1, ali ne samo da su izgubili, već su i nadigrani.

Strijelci za Luksemburg bili su Aurelien Joachim i Marvin Martins dok je jedini pogodak za Mađarsku postigao Nemanja Nikolić. Od 53. minute gosti su igrali bez isključenog Gerga Lovrencsicsa.

Škoti i Nizozemci neće vidjeti Svjetsko prvenstvo, a u međusobnom dvoboju u Aberdeenu Nizozemci su bili uspješniji s 1:0. Imali su dominaciju tijekom cijelog susreta, a pobjedu im je donio Memphis Depay u 40. minuti.

Armenci su upisali visoku pobjedu 4:1 protiv Bjelorusije uz pogotke Ozbiliza, Mhitarjana, Hovsepjana i Vardaniana. Jedini pogodak za Bjeloruse zabio je Saroka.

Prijateljski dvoboj odigrali su i Iran i Panama, a Iranci su slavili 2:1 golovima Dejagaha i Ghoddosa dok je Torres zabio za Panamu.

Prijateljske utakmice:
Finska - Estonija 3:0
Rumunjska - Turska 2:0
Luksemburg - Mađarska 2:1
Škotska - Nizozemska 0:1
Armenija - Bjelorusija 4:1
Iran - Panama 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!