Košarka

VIDEO: Novi double-double Darija Šarića, Rocketsi na krilima Hardena svladali Cavse, tri minute Zupcu

Branimir Korać • petak, 10.11.2017.
VIDEO: Novi double-double Darija Šarića, Rocketsi na krilima Hardena svladali Cavse, tri minute Zupcu
Foto: EPA

Dario Šarić nastavlja s dobrim igrama, a noćas je upisao novi double-double. Unatoč tome Philadelphia nije slavila u Sacramentu...

Niz od pet uzastopnih pobjeda Philadelphije prekinut je u Sacramentu. Domaćin je slavio sa 109:108, a Sixersi imaju za čim žaliti jer su bili blizu pobjede. U tijesnom dvoboju Philadelphia je minutu i deset sekundi prije kraja vodila 108:102, ali domaćin do kraja radi seriju 7:0 i dolazi do preokreta.

14 sekundi prije kraja D'Aaron Fox ubacio je za 109:108 da bi nakon toga Joel Embiid promašio šut za pobjedu. I u napadu ranije Embiid je imao veliku priliku, međutim blokirao ga je Willie Cauley-Stein.

"Nismo zaslužili pobjedu, gurnuli smo si prst u oko. Neke stvari mogu se okarakterizirati kao neiskustvo i mladost, ali ovdje to nije bio slučaj", nezadovoljan je bio nakon susreta Brett Brown.

Zach Randolph predvodio je Kingse s 20 poena i sedam skokova, Justin Jackson dodao je 19 poena, a Kosta Koufos 12 skokova. Kod Sixersa Robert Covington ubacio je 24 poena uz sedam skokova, Embiid 22 poena uz 15 skokova, a Dario Šarić ponovno je ostvario double-double. Za 35 minuta ubacio je 13 poena (2/4 za dva, 3/8 za tri), uhvatio deset skokova i podijelio dvije asistencije.

Utakmica večeri odigrana je u Houstonu gdje su Rocketsi ugostili Cavalierse i upisali pobjedu 117:113. Naravno, predvodio ih je James Harden koji je upisao triple-double i tako bio prvo ime susreta.

Nakon efikasne prve tri četvrtine, u posljednjoj se igralo čvrsto, nije bilo puno koševa, a Cavsi su serijom 13:1 uspjeli uhvatiti priključak i minutu i pol prije kraja smanjiti na 112:111. U završnici su Rocketsi ipak uzeli pobjedu, a koševe za pobjedu ubacio je Clint Capela.

"Mislim da smo se stvarno jako dobro borili, ali Harden je Harden. Pogodio je neke teške šuteve, isforsirane trice na što smo ga tjerali. Bili smo mu na svakom šutu, ali pogađao je", tvrdi Tyronn Lue.

Harden je susret završio s 35 poena (6/14 trica), 13 asistencija, 11 skokova i pet osvojenih lopti, Eric Gordon dodao je 20 poena, a Clint Capela 19 uz 13 skokova. Kod poraženih LeBron James bio je na 33 poena i sedam asistencija dok je Jeff Green dodao 27 poena i pet skokova. Ante Žižić nije dobio priliku.

Druga runda dvoboja između Johna Walla i Lonza Balla ovaj put pripala je Wallu. Nakon trash talka i showa uoči prvog sraza u Los Angelesu gdje su Lakersi uzeli pobjedu, a Wall promašio zadnji šut, play Wizardsa bio je vrlo motiviran uzvratiti i uspio je.

Ball je nastavio vrlo loš šuterski učinak i tek je na 29 posto ubačaja iz igre što je ispod svakih očekivanja. Skupljao je i skokove i asistencije, ali lopte jednostavno nisu ulazile i susret je završio sa šutom 3/12.

"Lakersi su imali lošu šutersku večer, ali i mi smo itekako zaslužni za to", dodao je trener Washingtona Scott Brooks.

Wall je susret završio s 23 poena, osam skokova i pet asistencija, Bradley Beal dodao je 22 poena, pet skokova i pet asistencija, a Otto Porter dodao je 20 poena i 11 skokova. Kod Lakersa po 15 poena upisali su Brook Lopez i Jordan Clarkson, a Ivica Zubac dobio je tri minute i ubacio dva poena (1/2 za dva) uz dva skoka.

Toronto Raptorsi upisali su domaću pobjedu protiv New Orleans Pelicansa sa 122:118. Tek u završnici domaćin je prelomio dvoboj i stigao do pobjede. Predvodili su ga DeMar DeRozan s 33 poena i osam asistencija te Serge Ibaka s 19 poena i devet skokova dok je Jonas Valančiunas uhvatio 13 skokova. Kod poraženih Jrue Holiday ubacio je 34 poena uz 11 asistencija i pet skokova dok je DeMarcus Cousins ubilježio 20 poena i 15 skokova.

Thunder ne igra dobro, ima problema i još nije niti blizu potrebno uigran. Ima omjer 4-7 što je svakako neočekivano nakon dolaska Paula Georgea i Carmela Anthonyja. Novi poraz upisali su kod Denver Nuggetsa sa 102:94. Emmanuel Mudiay upisao je 21 poen uz sedam skokova i pet asistencija, Paul Millsap ubacio je 17 poena uz sedam skokova, šest blokada i pet asistencija dok je Nikola Jokić dodao 15 poena i 11 skokova. Kod poraženih Carmelo Anthony bio je na 28 poena i pet skokova, po 13 poena dodali su George (osam skokova) i Russell Westbrook (sedam skokova, pet asistencija), a Steven Adams uhvatio je 11 skokova.

NBA:
Sacramento Kings - Philadelphia 76ers 109:108
Houston Rockets - Cleveland Cavaliers 117:113
Washington Wizards - Los Angeles Lakers 111:95
Toronto Raptors - New Orleans Pelicans 122:118
Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 102:94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!