Nogomet

Dalić: "Ovo jučer nas tjera da budemo još kvalitetniji, još ozbiljniji"

Branimir Korać, Dražen Patarčić • petak, 10.11.2017.
Dalić: "Ovo jučer nas tjera da budemo još kvalitetniji, još ozbiljniji"
Foto: FaH

Izbornik je dan nakon pobjede protiv Grčke potvrdio kako Hrvatska mora i u Pireju odigrati ozbiljnu utakmicu jer je rezultat opasan...

"Nismo baš dobro spavali zbog adrenalina i svega što je bilo sinoć, ali spremni smo za trening, rekuperaciju i uzvrat u Grčkoj."

Nakon neprospavane noći svaki igrač ima svoj program, neki će na rekuperacijski, a neki na pravi trening.

"Danas samo regeneracija ovih igrača koji su igrali, a ovi koji nisu nastupili odradit će trening. Moramo se malo i odmoriti jer je iza nas teška utakmica, neki igrači nisu bili u ritmu pa ih treba osvježiti. Idemo korak po korak, dan po dan, pa što bude."

"Sjajna atmosfera i utakmica, sve je prošlo u najboljem mogućem redu. Odigrali smo sjajnu utakmicu, navijanje na tribinama bilo je fantastično bez baklji, petardi, ružnih povika, bilo je sve prekrasno. Neće to biti ništa gotovo dok dolje u Grčkoj ne odradimo posao. Tek onda ćemo moći razmišljati o nekom slavlju i opuštanju. I ovo jučer nas tjera da budemo još kvalitetniji, još ozbiljniji."

Hrvatska u Pireju neće kalkulirati već će ponovno napasti i neće dopustiti Grcima pritisak.

"Nećemo se ići dolje braniti, nećemo čuvati tih 4:1 nego ćemo igrati kao da je 0:0. Uvijek se može dogoditi nekakva glupost ili prekid iz kojeg primiš gol pa ti stvore pritisak. Idemo ih ponovno napasti, igrati nogomet, možda malo opreznije, ali bez ikakvog opuštanja i ne smijemo se samo braniti."

Pohvale igrača o pripremi utakmice sa strane Dalića uporno dolaze, a izbornik kaže kako je za njega takva priprema nešto sasvim normalno.

"Ja tako radim stalno, ne bih imao ovakve rezultate u karijeri da nisam tako pripremao utakmice. Mislim da je to sasvim normalno. Igrači moraju znati gdje će stati, gdje će doći, gdje pokriti. Nisam ja sad tu neki lumen koji slaže, to su sve vrhunski igrači koji znaju svoj posao, malo vremena smo zajedno, ali to vrijeme koristimo na najbolji mogući način i kroz analize i razgovore."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.11.2017. u 17:44
    Tako je treneru. U odnosu na tvog predhodnika imaš neku viziju i znaš nešto reči
    Obrisan korisnik