Nogomet

VIDEO: Senegal slavio u ponovljenoj utakmici i izborio nastup na Svjetskom prvenstvu

Mihaela Bradovski • petak, 10.11.2017.
VIDEO: Senegal slavio u ponovljenoj utakmici i izborio nastup na Svjetskom prvenstvu
Foto: EPA

Afrikanci odlučuju o posljednjim sudionicima Svjetskog prvenstva s tog kontinenta, a treća reprezentacija koja se plasirala u Rusiju je Senegal koji je osigurao SP pobjedom protiv Južne Afrike...

Dvoboj koji je prvotno završen pobjedom Južne Afrike 2:1, ponovljen je, a ovaj put slavio je Senegal i to s 2:0 i tako kolo prije kraja osigurao put na Svjetsko prvenstvo.

FIFA je odlučila kako će se dvoboj ponoviti nakon velike sudačke pogreške i kaznenog udarca koji nije smio biti dosuđen, a upravo iz njega Južna Afrika je stigla do jednog pogotka. Kasnije su se pojavila tumačenja kako je glavni sudac bio pod utjecajem kladioničarskih krugova i to je uzeto kao glavni argument u ponavljanju dvoboja.

Na taj način potpuno se zakomplicirala situacija u skupini koju je Senegal na kraju raspleo pobjedom u Polokwaneu s 2:0 čime je osigurao prvo mjesto. Burkina Faso, Zelenortska Republika i Južna Afrika uložili su žalbu, stvar je došla do CAS-a i uskoro će biti poznata i definitivna odluka, ide li Senegal uistinu na SP.

Pobjedu u ovom susretu osigurali su mu Diafra Sakho kojeg je do ovog tjedna vodio Slaven Bilić u West Hamu te Thamsanqa Mkhize autogolom.

Južnoafrikanci su stvorili više prilika, pogađali gredu u prvom dijelu, ali lopta nije htjela u gol, sjajan je bio senegalski vratar Khadim Ndiaye koji nosi velike zasluge u ovoj pobjedi.

Nigerija je već ranije osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu i dvoboj u Alžiru bio je za obje reprezentacije tek odrađivanje posla. Domaćin nije mogao računati na ozlijeđenog Soudanija, a susret je završen 1:1. John Ogu doveo je Nigeriju u vodstvo, ali u 88. minuti remi domaćinu osigurao je Yacine Brahimi.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!