Nogomet

Hrvatska U-19 kiksala protiv Latvije, s igračem više nije uspjela postići pogodak

Luka Medić • subota, 11.11.2017.
Hrvatska U-19 kiksala protiv Latvije,  s igračem više nije uspjela postići pogodak
Foto: Martina Japundžić

U drugom kolu prvog stupnja kvalifikacija za Europsko prvenstvo do 19 godina Hrvatska reprezentacija odigrala je bez pogodaka utakmicu s Latvijom...

Nakon što je prije tri dana slavila protiv San Marina s 3:0, Hrvatska reprezentacija do 19 godina danas je u Rovinju odigrala i drugi susret skupine A protiv Latvije. Današnji protivnici Hrvatske u prvom kolu izgubili su od Danske 2:1, tako da danas nisu smjeli izgubiti.

Utakmica je završila bez pogodaka 0:0. Uz to, izabranici Roberta Jarnija imali su igrača više od 40. minute, ali ni to mladi vatreni nisu uspjeli iskoristiti. U prvom dijelu najbolju priliku imao je Kulenović, ali dvostruki strijelac u utakmici protiv San Marina nije uspio pogoditi latvijsku mrežu. Čitavo drugo poluvrijeme Hrvatska je tražila način kako da dođe do pogotka i potvrde plasmana u sljedeću fazu, no na kraju je svaka momčad osvojila po bod. Danska u prvom susretu dana bila bolja od San Marina s 4:0.

Nakon dva kola Danska je prva sa šest bodova i momčad sa sjevera Europe potvrdila je prolazak u drugi krug. Hrvatska nakon dva kola ima četiri boda i na drugom je mjestu. Ovaj bod prvi je bod za Latviju na ovom turniru koja je sada treća, dok je San Marino očekivano posljednji i nema šanse za prolazak. U posljednjem kolu, za tri dana, Hrvatska igra protiv Danske, a Latvija protiv San Marina. Hrvatskoj treba pobjeda za preskakanje Danske, dok je za prolazak dovoljan i bod. Latvija je veliki favorit protiv San Marina, a šanse za prolazak ima samo ako Danska slavi protiv Hrvatske i Latvija visoko pobijedi San Marino. Europsko prvenstvo igra se u lipnju iduće godine, u Finskoj.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!